Κύριο ΘέμαΤελευταία ΝέαΤοπικά νέα

Παγωμένη η τουριστική κίνηση στην Ξάνθη το φετινό Πάσχα

agora xanthis (1)

Τεράστια καθίζηση υπέστη η τουριστική κίνηση στο Νομό Ξάνθης σε επίπεδο κρατήσεων για το Πάσχα, με τους ξενοδόχους αλλά και τους επαγγελματίες του τουρισμού να λένε ότι η φετινή σεζόν να είναι χειρότερη από την περυσινή.

Από τις μέχρι τώρα κρατήσεις για το εορταστικό τριήμερο του Πάσχα, οι ενδείξεις είναι μάλλον οι χειρότερες όλων των εποχών, καθώς δεν θα ξεπεράσουν το 60%.

Λιγότερες διανυκτερεύσεις

Οι ταξιδιώτες που θα επιλέξουν την Ξάνθη για τις Άγιες ημέρες προέρχονται κυρίως από την Θεσσαλονίκη αλλά και την νότια Βουλγαρία, ενώ μειωμένος είναι και ο αριθμός των διανυκτερεύσεων των επισκεπτών που περιορίζεται πλέον στις δύο με τρεις νύχτες.

Οι σχολικές εκδρομές δούλεψαν στην περιοχή μας σε ικανοποιητικό βαθμό, όπως διαπιστώσαμε την τελευταία εβδομάδα που γέμισε η Ξάνθης με παιδιά, βοηθώντας έτσι λίγο την κατάσταση με τα καταλύματα αλλά και τα καφέ μπαρ που περνάνε πλέον την δική τους κρίση.

Παγωμένη και η αγορά

Τα στενά οικονομικά των Ξανθιωτών αλλά και η έλλειψη του δώρου του Πάσχα έστειλαν την αγορά της πόλης στα τάρταρα… και αν περίμεναν να δουλέψουν λίγο τα καταστήματα το γενικότερο κλίμα με την αστάθεια και την αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα έκανε τους συμπολίτες μας να κρατήσουν στις τσέπες τους τα λιγοστά χρήματα που πήραν. «Εδώ δεν ξέρουμε αν θα πληρωθούμε τον άλλο μήνα… ρούχα και παπούτσια θα αγοράσουμε;» μας είπε χαρακτηριστικά δημόσιος υπάλληλος με άνεργη γυναίκα. (Δυστυχώς από την οικονομική κρίση την οποία την συντηρεί ακόμη η κυβέρνηση ο μεγάλος «καμένος» είναι ο ιδιωτικός τομέας!!!).

 

Σχετικά Άρθρα