Αθλητικά Τελευταία Νέα

Πήρε τα βουνά ο ΕΟΣ Ξάνθης με διπλές ορειβασίες

maronia1 maronia2 maronia3

Ιδιαίτερα πλούσια ήταν η δράση του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς πραγματοποιήθηκαν δύο διαφορετικές ορειβατικές εξορμήσεις. Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη έλαβε χώρα στην ορεινή Άρτα, όπου αποστολή επτά ορειβατών πραγματοποίησε απαιτητική διήμερη διάσχιση. Την πρώτη μέρα (Σάββατο 16/5) οι ορειβάτες, ξεκινώντας από τη Μεσούντα (700μ.), ανέβηκαν στην Κοκκινόλακα (1800μ.) για να διανυκτερεύσουν στη Μονή Σέλτσου, μετά από πορεία 8 ωρών. Τη δεύτερη μέρα (Κυριακή 17/5) με πορεία 10 ωρών, έφτασαν στο Ρέμα Κερασιάς και το μνημείο του Άρη Βελουχώτη.

Η δεύτερη εξόρμηση έγινε στον Ίσμαρο από την Μαρώνεια την Κυριακή 17/5, σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Σ. Κομοτηνής. Στην πορεία συμμετείχαν 28 άτομα, εκ των οποίων οι επτά ήταν από την Ξάνθη. Η εκκίνηση έγινε από την πλατεία του χωριού Μαρώνεια, με μέγιστο υψόμετρο τερματισμού τα 680 μέτρα, όπου βρίσκεται το εκκλησάκι του Άγιου Αθανάσιου. Η χαμηλή νέφωση σε συνδυασμό με τη σχετική υγρασία εμπόδισαν την απόλαυση της θέας προς το Θρακικό Πέλαγος, ωστόσο η Σαμοθράκη ήταν ορατή μέσα από τα σύννεφα.

Ωστόσο οι συμμετέχοντες απόλαυσαν μια διαδρομή γεμάτη αγριολούλουδα και ευωδίες από άγρια βότανα όπως χαμομήλι, θυμάρι και άγρια μέντα, ενώ στις όμορφες στιγμές συγκαταλέγεται η συνάντηση αρχαίων πατητηριών σταφυλιών σμιλεμένα εντός του βράχου. Τέλος, στην πλατεία του χωριού στον τερματισμό η ομάδα δροσίστηκε στα καφενεία κάτω από τη σκιά αιωνόβιων πλατάνων !! Ο συνολικός χρόνος πορείας ήταν περίπου 3 ώρες.

Την επόμενη Κυριακή 24/5 θα πραγματοποιηθεί κυκλική διαδρομή, διάρκειας 9 ωρών, στον ορεινό όγκο της Κούλας, σε συνεργασία με τους Ε.Ο.Σ. Κομοτηνής και Ε.Ο.Σ. Καβάλας. Συγκεκριμένα με αφετηρία το Δημάριο, θα προσεγγιστούν οι κορυφές Κούλα (1606μ.), Γεράνια (1546μ.), Στράκα-Τσούκα (1199μ.) με κατάληξη μέσω Κοτύλης πίσω στο Δημάριο. Υπολογίζεται να διανυθούν 22 χλμ. με  υψομετρική διαφορά 900μ. Βαθμός δυσκολίας 3.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο της πορείας Παναγιώτη Ντούμα, στο τηλ 6977199811.

Σχετικά Άρθρα