sliderΠολιτισμόςΤελευταία Νέα

Πέφτει η αυλαία για το 3ο Cinema of Earthly Delights της ΦΕΞ

Δευτέρα 25  Νοεμβρίου 2019

[21.00] Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Παραφράζοντας τον τίτλο του πίνακα του Ιερώνυμου Μπος, η πειραματική μουσική σκηνή chrysallida.gr διαλέγει και προσφέρει μερικά από τα πιο αποπλανητικά άνθη του κινηματογραφικού κήπου που σπάνια βλέπουν το σκοτάδι των αιθουσών. Cult cinema, ταινίες μεταμεσονύχτιων προβολών, απαγορευμένες ταινίες, underground αισθητική, low budget παραγωγές, σπάνιες ταινίες κι ό,τι άλλο παράξενο, συνθέτουν το σαγηνευτικό άρωμα των εικόνων που θα απολαύσουμε.

Ο κινηματογράφος των δημιουργών

Τρίτη 26  Νοεμβρίου 2019

[21.00] Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Αφιέρωμα  στο Σεμίχ Καπλάνογλου.

Κάτι Παίζει και τις Πέμπτες  στο Μουσείο

Τις Πέμπτες 7 & 28  Νοεμβρίου 2019

[21.00] Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Η κινηματογραφική Λέσχη της ΕΛΜΕ Ξάνθης  & της ΦΕΞ  οργανώνουν έναν κύκλο ταινιών και συζητήσεων με θέματα που αφορούν τους εφήβους & όχι μόνο.

Με 24 γράμματα και όχι μόνο

Την Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019, στις 19:00 στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι», στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 17, Ξάνθη, με ελεύθερη είσοδο, η Αρμενική Κοινότητα Ξάνθης και το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης της ΦΕΞ παρουσιάζουν το Αρχείο της Αρμενικής Κοινότητας Ξάνθης, σε εκδήλωση με τίτλο Αρχείο Αρμενικής Κοινότητας Ξάνθης (1922-2019): Ανάδειξη και συμβολή του στην ιστορία της Θράκης.

Σχετικά Άρθρα