slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Πέτσας: Η κυβέρνηση Τσίπρα είχε επιδείξει απόλυτη αδιαφορία για τη Σαμοθράκη

Απάντηση στον Αλέξη Χαρίτση και τον ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα της Σαμοθράκης έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Αν ο κ. Χαρίτσης είχε μπει στον κόπο να διαβάσει τη σχετική κυβερνητική ενημέρωση, θα καταλάβαινε ότι η σύσκεψη της Δευτέρας έχει σκοπό να δώσει οριστικές λύσεις στα τεράστια προβλήματα που κληρονόμησε στη Σαμοθράκη η επί 4,5 χρόνια απόλυτη αδιαφορία της κυβέρνησης Τσίπρα», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση για το θέμα.

«Θα είχε ενημερωθεί επίσης για τις άμεσες ενέργειες άρσης αποκλεισμού του νησιού. Οσο για το ποιος συνέχιζε αμέριμνος τις διακοπές του, φέτος και πέρυσι, ας ρωτήσει τον αρχηγό του», προσέθεσε αιχμηρά ο κ. Πέτσας.

Νωρίτερα, ο κ. Χαρίτσης είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι χρειάζεται μια εβδομάδα για να συγκαλέσει μια σύσκεψη καθώς βρίσκεται σε διακοπές.

«Μια ολόκληρη εβδομάδα χρειάστηκε η «ευέλικτη» και «τεχνοκρατική» κυβέρνηση της Ν.Δ. για να συνεδριάσει για το ζήτημα της Σαμοθράκης. Μια εβδομάδα στην οποία η εικόνα της χώρα μας τραυματίστηκε, ενώ χιλιάδες συμπολίτες μας και ξένοι επισκέπτες βίωσαν συνθήκες προσβλητικές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια,» σημείωνε με ανακοίνωσή του νωρίτερα ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί για το πρωτοφανές χάος στη Σαμοθράκη και την εξοργιστική απουσία της. Ο τουρισμός της χώρας και η ζωή των πολιτών δεν μπορούν να περιμένουν την επιστροφή της ΝΔ από τις παραλίες» συνεχίζει ο πρώην υπουργός Αλέξης Χαρίτσης.

Για αμέλεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη Σαμοθράκη κάνει λόγο το Μαξίμου
Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής με non paper του Μαξίμου ασκούνταν κριτική στην κυβέρνηση Τσίπρα και οι διατελέσαντες υπουργοί Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της Σαμοθράκης.

«Επί τέσσερα και πλέον χρόνια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν φρόντισε να διαθέσει λίγες χιλιάδες ευρώ για να αποκατασταθούν τα προβλήματα του λιμένα» αναφέρουν από το Μαξίμου εξηγώντας πως η αποκατάσταση αφορά στον καθαρισμό του πυθμένα του από φερτά υλικά και επιχωματώσεις οι οποίες έχουν αλλοιώσει τα αβαθή του με αποτέλεσμα να είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη η προσάραξη των πλοίων που προσεγγίζουν στο λιμάνι.

«Το θέμα το γνώριζαν όλοι οι πρώην υπουργοί Ναυτιλίας (Δρίτσας, Κουρουμπλής, Κουβέλης) και ο τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός. Εν γένει όμως και πέρα από τον πυθμένα, οι λιμενικές υποδομές του νησιού είναι προβληματικές και απαιτούν τον πλήρη εκσυγχρονισμό τους» σημειώνεται αιχμηρά.

Σχετικά Άρθρα