Face to Face Τελευταία Νέα

Πάρτι θα κάνει φέτος η αιθαλομίχλη λόγο πετρελαίου…

Με την μέση τιμή διάθεσης στα 95 λεπτά το λίτρο για το πετρέλαιο θέρμανσης, η αιθαλομίχλη θα κάνει πάρτι φέτος στις συνοικίες της Ξάνθης! Θα καούν τα κάρβουνα… Είναι δυνατόν κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνάτε κι όλας οι οικονομικά εξαθλιωμένοι καταναλωτές να δώσουν 950 ευρώ μόνο για ένα τόνο πετρέλαιο;

Με βάση τις διεθνείς τιμές των τελευταίων ημερών του αργού, της συναλλαγματικής ισοτιμίας ευρώ- δολαρίου, σε συνδυασμό με την αύξηση του Ε.Φ.Κ. από 230 στα 280 το χιλιόλιτρο και της αύξησης του Φ.Π.Α. από 23 στο 24%, το πετρέλαιο θέρμανσης θα είναι ακριβότερο κατά 13% περίπου από την αντίστοιχη περσινή περίοδο, καθώς ξεκίνησε με τη μέση τιμή στα 83 λεπτά και κατά 25% ακριβότερο από το τέλος της χειμερινής περιόδου που έκλεισε η μέση τιμή στα 76 λεπτά.

Το ότι κάποια στιγμή θα ανέβαιναν οι διεθνείς τιμές πετρελαίου ήταν αναμενόμενο, μένει ωστόσο να δούμε αν αυξηθούν και τα δημόσια έσοδα από την αύξηση των φόρων. Γιατί συνήθως το αποτέλεσμα είναι αντίθετο του προσδοκώμενου… (Και οι περισσότεροι θα το ρίξουν και πάλι στα ξύλα που είναι μια πολύ καλή και οικονομική λύση…).

Σχετικά Άρθρα