slider Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Πάνω από 700 θεατρόφιλοι παρακολούθησαν παράσταση Ευρωπαϊκού επιπέδου από Ξανθιώτες ηθοποιούς από το θεατρικό εργαστήρι «Ανατολικά του Νέστου» (Δείτε φωτογραφίες και video)

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Με επιτυχία παρουσιάστηκε από το θεατρικό εργαστήρι «Ανατολικά του Νέστου» το θεατρικό έργο του Φ.Γ. Λόρκα το υπέροχο θεατρικό έργο «Ματωμένος γάμος» στο αμφιθέατρο Καραθεοδωρή την Τρίτη 4 και την Τετάρτη 5, Ιουνίου…

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα και τις δύο μέρες οι ηθοποιοί δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό αποδίδοντας επαγγελματικά κάθε πτυχή του ρόλου τους, εισπράττοντας το χειροκρότημα των θεατών οι οποίοι έδωσαν δυναμικά το παρόν!

Πολλά συγχαρητήρια στην σκηνοθέτη Πολυξένη Καρακατσάνη, στους ηθοποιούς και τους συντελεστές της παράστασης.

Δείτε video:

 

Δείτε Φωτογραφίες από την παράσταση:

Λίγα λόγια για το έργο:

Το “Ανατολικά του Νέστου” αφιέρωσε στο σπουδαίο θεατρικό συγγραφέα και ποιητή Φ.Γ.Λόρκα, τη φετινή χρονιά. Το θεατρικό εργαστήρι ερεύνησε, πειραματίστηκε και δημιούργησε, μια ξεχωριστή παράσταση για τον αριστουργηματικό Ματωμένο γάμο.

Ο Λόρκα εμπνέεται την υπόθεση του έργου από μια πραγματική ιστορία που συνέβη στην Ισπανική ύπαιθρο και με τον ποιητικό λυρισμό της γραφής του, δημιουργεί ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας.

Η επιθυμία, αντιμέτωπη με τους ηθικούς νόμους, ο αρχετυπικός φόβος της φθοράς, μπροστά στην έννοια του χρόνου, η παντοδυναμία των ενστίκτων , η μυρωδιά της γης και ο έρωτας, ως πράξη επανάστασης που μπορεί να κάνει ο άνθρωπος, εξαγνίζοντας τη φθαρτή του φύση.

Συντελεστές παράστασης:

Σκηνοθεσία: Πολυξένη Καρακατσάνη

Διασκευή, ενορχήστρωση,πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Χριστεφανία Λουκίδου

Κινησιολογική επιμέλεια: Κρυσταλία Γρηγόρη

Κοστούμια: Αναστασία Σαλαμπάση

Παίζουν: Γιώργος Αποστολίδης,Μαρία Αργυρίου, Αργυρώ Γιαπουτζή, Δημήτρης Δεδεμάδης, Εριέτα Εμμανουηλίδου, Φωτεινή Ζάχου, Χριστόφορος Καραγιαννίδης, Αγγελίνα Λεοντή, Εμμανουέλα Μπαρτζοπούλου, Γιώργος Μπόσκου, Ειρήνη Ρουσέλη, Δημήτρης Σουφλάκης, Δήμητρα Σταύρου, Βασίλης Ταβουλτσίδης, Μιχάλης Φωτιάδης

Πιάνο-τραγούδι: Χριστεφανία Λουκίδου

Τραγούδι: Στέλλα Γκρήγκοβιτς

Ηλεκτρική κιθάρα: Γιώργος Μπέτσης

Φωτογραφία: Στράτος Σερραίος

Δημιουργικό αφίσας: Παναγιώτης Σεμιτέλος

Η σελίδα του θεατρικού εργαστηρίου Ανατολικά του Νέστου

 

Σχετικά Άρθρα