slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Ο Σύριζα Ξάνθης για τις « Ανακατατάξεις στον Δήμο Τοπείρου» και τον Μίχογλου

Η παραίτηση από την θέση του Αντιδημάρχου Τοπείρου και η ανεξαρτητοποίησή του Ν. Κιατίπη, προέδρου της ΝΟΔΕ Ξάνθης, συνοδεύτηκε με μια επιστολή παραίτησης γεμάτη πικρία και απογοήτευση. Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κάνοντας μια εκτενή αναδρομή της πορείας του στην «Δημοτική Αλλαγή», κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι του για την «στέρηση οράματος και πραγματικής βούλησης για την δημιουργία ενός νέου Τοπείρου».

Παράλληλα, παραδέχεται, ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος σε εσωστρέφεια και διαμάχες με αποτέλεσμα να χαθούν και οι ευκαιρίες για την επίλυση ζωτικών προβλημάτων του Τοπείρου. Όσο ειλικρινής και να είναι η επιστολή του προέδρου της ΝΟΔΕ, δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι προέβη στην συγκεκριμένη δημοσίευση χωρίς να κάνει καμία αυτοκριτική, δεδομένου ότι από το 2010 βρισκόταν στο πλάι του Θ. Μίχογλου.

Να υπενθυμίσουμε, ότι τον Μάιο του 2016 η ΝΟΔΕ Ξάνθηςπραγματοποίησε επαφές, στις οποίες συμμετείχε και ο πρόεδρος της,με τους τέσσερις δημάρχους και τους προέδρους του Εργατικού Κέντρου, της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου με στόχο την πληρέστερη ενημέρωσήτης για τα προβλήματα του νομού. Στις συναντήσεις αυτές η ΝΟΔΕ εξήρε τα στελέχη της στην τοπική αυτοδιοίκηση τα οποία καθημερινά μάχονταν ενάντια στην «απραξία και αδιαφορία της κυβέρνησης».

Βέβαια, σήμερα τουλάχιστον κατάλαβε την ανεπάρκεια, την κακοδιοίκηση στην τοπική αυτοδιοίκηση και την έλλειψη σχεδίου. Εύλογα,όμως, μας δημιουργείται η απορία, πώς από το 2010 που ο κ. Κιατίπης βρισκόταν στο πλευρό του κ. Μίχογλου, ποτέ δεν αναζήτησε το πρόγραμμα και το σχέδιο της παράταξης για το δήμο, αλλά αντιλήφθηκε την ανυπαρξία τους το 2017; Εν τέλει, παραδέχεται ότι αυτήν την  κρίσιμη στιγμή για την πορεία της χώρας, ο σημαντικός ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης περιορίζεται και απαξιώνεται με ευθύνη της Ν.Δ, όπως στην περίπτωση του Δήμου Τοπείρου. Και προφανώς η ΝΟΔΕ Ξάνθης, δια του προέδρου της, δείχνει ότι έχει αναθεωρήσει την άποψη της από τον Μάιο του 2016 που πραγματοποιήθηκαν οι εν λόγω συναντήσεις. Το ερώτημα είναι έχει αναθεωρήσει και για άλλους Δημάρχους, με τον κ. Μίχογλου να είναι απλά ο πρώτος;

Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να συγχαρούμε τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ, που ακόμα και αργά αντιλήφθηκε ότι η ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση χρειάζεται όραμα και σχεδιασμό, αφού αφορά την άμεση καθημερινότητα  του πολίτη. Θα τον παρακαλούσαμε όμως, ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος πια, να κάνει την απαιτούμενη αυτοκριτική, αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος και ως πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης να ξεχάσει τις μεγαλοστομίες και να αναλογιστεί τις ευθύνες του κόμματός του, που οδήγησαν και την τοπική αυτοδιοίκηση στην σημερινή κατάσταση.

Από το Γραφείο Τύπου Σύριζα Ξάνθης

 

Σχετικά Άρθρα