Γενική

«Ο πρωθυπουργός ήρθε για να δημιουργήσει προβλήματα στην πατρίδα»

«Ομοψυχία και αλληλεγγύη, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η χώρα μας και οι συμπολίτες μας» ευχήθηκε η Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ξάνθης Σούλα Ιακωβίδου στα εγκαίνια των γραφείων του κόμματος στο κέντρο της Ξάνθης. Ο βουλευτής ΝΔ Ξάνθης Αλέκος Κοντός ζήτησε από όλους να βγούνε στα ΜΜΕ, στον κόσμο έξω και να κάνουνε σκληρή αντιπολίτευση, τονίζοντας: «Αν κάναμε εμείς σαν κυβέρνηση ότι κάνει σήμερα το ΠΑΣΟΚ θα είχαν ξηλωθεί οι πέτρες. Σαν αντιπολίτευση μας έλεγαν συνεχή ψέματα».

Με αντιπολιτευτικά συνθήματα τα εγκαίνια των γραφείων της ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης
Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου

Στα νέα γραφεία της επί της οδού Ηρώων 51 μεταφέρθηκε η ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ξάνθης και την Κυριακή το πρωί τέλεσε τον αγιασμό με την παρουσία στελεχών της. Η κ. Σούλα Ιακωβίδου τόνισε: «Να προχωρήσουμε ενωμένοι έτσι ώστε δυνατά να στηρίξουμε τον τόπο μας αλλά και την τοπική κοινωνία στο βαθμό που μπορούμε.
Και για να αναφερθώ στα νέα μας γραφεία, που πέραν της μείωσης των λειτουργικών δαπανών, δίνουν και το στίγμα μιας νέας αρχής για την ΝΔ Ξάνθης, μιας πορείας ανοδικής διότι κακά τα ψέματα η ΝΔ είναι η παράταξη των μεγάλων επιλογών η οποία στις δύσκολες στιγμές του έθνους στάθηκε πατριωτικά στο ύψος των περιστάσεων.
Η σημερινή τελετή απλή και λιτή όπως μας αρμόζει και θα δανειστώ μια φράση του Μ Χατζιδάκη με την οποία συμφωνώ απόλυτα ότι τα δύο μεγάλα αρνητικά για την πολιτική και τον πολιτισμό είναι ο λαϊκισμός και ο ελιτισμός, μακριά από εμάς αυτές οι λογικές, οδεύουμε με γνώμονα το κοινό καλό και το καλό της Ξάνθης χωρίς να προσδοκούμε τίποτε και σε αυτή την προσπάθεια σας θέλουμε όλους δίπλα μας και μην ξεχνάτε ότι αυτά τα γραφεία είναι του κάθε Νεοδημοκράτη του κάθε φίλου της ΝΔ, είναι το δικό σας σπίτι, οι διοικήσεις έρχονται και φεύγουν, ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».
Για πέτρινα χώρια του κ. Παπανδρέου μίλησε ο κ. Αλέκος Κοντός, Βουλευτής ΝΔ Ξάνθης. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Εμείς θα είμαστε δίπλα σας σε όλες τις προσπάθειες σας. Η πατρίδα περνάει μια πρωτόγνωρη κρίση και ο τόπος επίσης. Όποιος περπατήσει στην κεντρική οδό της πόλης μας θα το διαπιστώσει. Μαγαζιά που κάποτε έσφυζαν από ζωή τώρα έχουν κλείσει. Και κάποτε ο κόσμος θα κάνει ταμείο για το πότε ήταν καλύτερα. Τα πεντέμισι χρόνια της Ν.Δ. ή τα σημερινά πέτρινα χρόνια του κ. Παπανδρέου. Δέχεται μια φοβερή επίθεση το εισόδημα των χαμηλών τάξεων, ο αγρότης, ο εργάτης, ο επαγγελματίας, ο έμπορος που οδηγεί την κατάσταση σε μια πρωτόγνωρη ύφεση. Μπορεί να θέλουν να ρίξουν την δύσκολη κατάσταση στη Ν.Δ. Όλοι εμείς όμως γνωρίζουμε ότι ο πραγματικά υπαίτιος της κατάστασης αυτής είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ως αντιπολίτευση σε κανένα σωστό μέτρο που πήρε η ΝΔ δεν συμφώνησε, συνεχώς απειλούσε να ρίξει την κυβέρνηση της ΝΔ, απειλούσε τον Κώστα Καραμανλή σε κάθε βήμα που έκανε. Σε όλα τα εθνικά θέματα που έδωσε εξαιρετικές μάχες ο Καραμανλής ο Παπανδρέου ήταν απέναντι».
Για τον Πρόεδρο της Ν.Δ. επεσήμανε: «Όλη η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. στηρίζουμε τον Αντώνη Σαμαρά και είμαστε στο πλευρό του. Ο αρχηγός δίνει νέα πνοή στη Ν.Δ., νέα ελπίδα στον ελληνικό λαό».
Ο κ. Κοντός ζήτησε από όλους να κάνουν αντιπολιτευτική σημαία βασικά προβλήματα του τόπου: «Πρέπει να κάνουμε ουσιαστική αντιπολίτευση. Δεν είναι δυνατόν σήμερα το Νοσοκομείο να είναι στην κατάσταση που βρίσκεται, να μην λειτουργούν βασικά τμήματα, να μην υπάρχουν υλικά, να μην υπάρχουν γιατροί και εμείς να μην το κάνουμε αντιπολιτευτική μας σημαία. Δεν είναι δυνατόν σήμερα να υπάρχει Αθλητικό Γυμνάσιο χωρίς γυμναστές. Δεν είναι δυνατόν σήμερα οι αγρότες να κάνουν αιτήσεις για αποζημιώσεις και να μην τις παίρνουν».
Τέλος εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στον κ. Ξυνίδη: «Ο αναπληρωτής Υπουργός του ΠΑΣΟΚ δεν έχει ασχοληθεί με κανένα θέμα που αφορά το Ν. Ξάνθης».
Ενώ για τον πρωθυπουργό είπε: «Ήρθε για να εκτελέσει συγκεκριμένη αποστολή για να δημιουργήσει πρόβλημα στην πατρίδα και γενικότερα στην Ε.Ε. Με μισό μάτι βλέπει την Ελλάδα και με δέκα μάτια βλέπει εκτός Ελλάδος. Όχι μόνο δεν προσφέρει στην Ελλάδα, αλλά την καταστρέφει».

Σχετικά Άρθρα