Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Ο Παυλίδης προσαρμόζει τα έργα της ΠΑΜΘ στις οικονομικές συγκυρίες

Γιώργος-Παυλίδης

Συνάντηση εργασίας στην οποία συμμετείχαν οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες Έβρου κ. Δ.Πέτροβιτς, Ροδόπης κ. Χρ.Μέτιος, Ξάνθης κ. Κ.Ζαγναφέρης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΑΜΘ κ. Κ.Αντωνιάδης και οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων της Κεντρικής Υπηρεσίας της Π.Α.Μ.Θ., Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης, είχε χθες το πρωί ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν:

α) Η προσαρμογή των μελετών και των προϋπολογισμών των έργων οδοποιίας σε ρεαλιστικό επίπεδο και η αποφυγή μαξιμαλιστικών μεγεθών που οδηγούν στη μη υλοποίηση (ακύρωση) των έργων, αφού οι πόροι είναι περιορισμένοι.

β) Ο εντοπισμός όλων των σημείων οδοποιίας, αρμοδιότητας (κατασκευής-συντήρησης) της Περιφέρειας ΑΜΘ, (εθνικού και Επαρχιακού Δικτύου) και η ιεράρχησή του για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων και επικίνδυνων σημείων.

Ο Περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ανέφερε μεταξύ άλλων: «Επιβάλλεται να προσαρμόσουμε τα μεγέθη προϋπολογισμού των έργων και τις μελέτες στο ανάλογο μέτρο, χωρίς υπερβολές, αλλά και να μη χαθεί τίποτε σε ποιότητα και ασφάλεια. Να δουλέψουμε με βάση τους πόρους που έχουμε, με υψηλό αποτέλεσμα και να μην επιτρέψουμε μαξιμαλιστικούς προϋπολογισμούς να ακυρώσουν την κατασκευή τους, λόγω αδυναμίας κάλυψής τους».

Σχετικά Άρθρα