slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Ο Παναγιώτης Αμβροσιάδης μιλά στην XanthiNews, για τον ίδιο, για τον Μανώλη Τσέπελη, για την πόλη μας!

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Συναντήσαμε τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Ξάνθης κ. Παναγιώτη Αμβροσιάδη, έναν νέο με πολύπλευρη δραστηριότητα μέχρι σήμερα τόσο στον επαγγελματικό του τομέα, όσο και στα πολιτιστικά πράγματα της Ξάνθης. Ο Παναγιώτης Αμβροσιάδης είναι ένας εκ των βασικών συνεργατών του Μανώλη Τσέπελη και είναι από αυτούς που ξεκίνησαν μαζί με τον υποψήφιο Δήμαρχο Ξάνθης τον συνδυασμό Δύναμη για το Αύριο. Κατέρχεται στις εκλογές της 26 ης Μαΐου ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος και ζητά την ψήφο σας.

Ας τον γνωρίσουμε.

Γιατί θέλησες να αναμιχθεί στις εκλογές; Τι ήταν αυτό που σε ώθησε;

Η ενασχόληση με τα πολιτικά δρώμενα πάντα ήταν προτεραιότητα στην προσωπική μου ζωή. θεωρώ την ενασχόληση με τα κοινά υποχρέωση όλων μας ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές που πλέον διανύει η χώρα μας και η ιδιαίτερη για εμάς  πατρίδα, η Ξάνθη μας. Έχοντας ως γνώμονα στην πορεία της ζωής μου και της καριέρας μου ότι η ενασχόληση με τα κοινά ενδυναμώνει τη Δημοκρατία προασπίζει την Ελευθερία και συνεισφέρει στην εξέλιξη, στην αναβάθμιση και στην προστασία της κοινωνίας από την παρακμή. Οι λόγοιλοιπόν, για τους οποίους αποφάσισα να εκτεθώ στην κρίση των συμπολιτών μου πηγάζουν από τη Δημοκρατία και από την Ελευθερία να εκφράζουμε τις απόψεις μας ώστε να μπορούμε να γίνουμε ουσιαστικοί, παρεμβατικοί και αποτελεσματικοί, διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον.

 

Τι είδες το πρόσωπο του Μανώλη Τσέπελη που σε ενέπνευσε να ξεκινήσετε μαζί του συνδυασμού γιατί από ότι ξέρω είσαι από τα άτομα του πυρήνα που ξεκίνησαν

Η πεποίθησή μου είναι ότι η πολιτική σκηνή της χώρας χρειάζεται επειγόντως νέους ανθρώπους οι οποίοι θα ενισχύσουν τις διοικητικές μηχανές με φρέσκες ιδέες. Παράλληλα, θεωρώ ότι η πείρα του παρελθόντος είναι αυτή που θα δώσει τη βάση, την τεχνογνωσία και τη στερεή δομή για τη διαμόρφωση του πολιτικού και κοινωνικού γίγνεσθαι μέσα από ένα ρηξικέλευθο πρίσμα. Άλλωστε όπως έχει αποδείξει και η ιστορική πορεία των λαών δεν υφίσταται ύπαρξη χωρίς την εμπειρία του παρελθόντος. Στάθηκα τυχερός ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος γιατί είχα τη χαρά να διακρίνω εξαρχής στο πρόσωπο του Μανώλη Τσέπελη καταρχάς τον άνθρωπο ο οποίος είναι αρωγός για τον τόπο του και στέκεται αγέρωχος δίπλα στον Πολίτη παρά τις βολές που δέχεται με γνώμονα το κοινό καλό και υπήρξα διπλά τυχερός γιατί βρίσκομαι στο πλάι του από τα σπάργανα του συνδυασμού αφού ήμουν από τους πρώτους που εμπιστεύτηκε για το νέο ξεκίνημα.

 

Είσαι στη δουλειά σου πολυάσχολος έχεις χρόνο να αφιερώσεις στην πολιτική

Σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής μου ζωής διακατέχομαι από το αίσθημα ευθύνης . Δεν θα μπορούσε να αλλάξει αυτό και τη δεδομένη στιγμή εφόσον εργάζομαι ως διευθυντής του ΚΕΚ MASTER της Ξάνθης από τη στιγμή που γνώμονας και επίκεντρο της εν λόγω εργασίας αποτελεί η ευαίσθητη πληθυσμιακή ομάδα των ανέργων και η εκπαίδευση -εξειδίκευση των νέων ανθρώπων του τόπου μας οι οποίοι αγωνιούν για μία δίοδο στην αγορά εργασίας. Η ενασχόληση με όλους αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι αγωνιούν για ένα καλύτερο μέλλον τόσο για τους ίδιους όσο και για τα παιδιά τους μου δίνει δύναμη και έναυσμα ώστε να συνδυάσω εποικοδομητικά την επαγγελματική μου ζωή με τον αγώνα στον πολιτικό στίβο της τοπικής αυτοδιοίκησης με γνώμονα  πάντοτε το συμπολίτη μου.

 

Ποια θεωρείς ότι είναι τα κυριότερα προβλήματα που πρέπει να λυθούν στην Ξάνθη?

δυστυχώς η πόλη μας ταλανίζεται από ποικίλα προβλήματα είτε αυτά οφείλονται σε λάθος χειρισμούς είτε σε αδιαφορία  της εκάστοτε τοπικής αυτοδιοίκησης. Προτεραιότητα προσωπική μου εφόσον με εμπιστευτούν οι συμπολίτες μας με την ψήφο τους είναι: Στα παιδιά που μένουν εκτός παιδικών σταθμών , στα ΚΑΠΗ που θα μπορούσαν να προσφέρουν πολλά περισσότερα στα άτομα της 3ης ηλικίας, στους κακοσυντηρημένους δρόμους, στις συνοικίες της όπου δημιουργούνται χείμαρροι με την πρώτη βροχή; Και τόσα άλλα καθημερινά προβλήματα. Βέβαια, θεωρώ ότι το μεγαλύτερο τοπικό πρόβλημα είναι η ανεργία που μαστίζει τον τόπο μας. Είναι λυπηρό να βλέπεις κεντρικούς εμπορικούς δρόμους του Δήμου μας και τα ενοικιαστήρια στις τζαμαρίες των καταστημάτων να κάνουν παρέλαση.

 

Το μήνυμά σου προς ψηφοφόρους γιατί να σε ψηφίσουν?

Λίγες ημέρες πριν την αλήθεια της κάλπης το μόνο που μπορώ να εκφράσω είναι το αίσθημα της ευθύνης που με διακατέχει για την πορεία του τόπου τούτου. Σας ζητώ να με εμπιστευτείτε με την ψήφο σας ώστε και να μου δώσετε τη δύναμη να παλέψω για την ευημερία του τόπου μας για το μέλλον των παιδιών μας για όλους εμάς που αγαπάμε τον τόπο μας και θέλουμε με όποια θυσία χρειαστεί να παραμείνουμε εδώ για να παλεύουμε για όλους.

 

Σχετικά Άρθρα