Κόμματα Τελευταία Νέα

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος στον “Στόχο”: Έχω Πίστη στον Θεό- Θα δικαιωθούμε!

mixaloliakos93473

Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος έδωσε μια αποκλειστική συνέντευξη από τα κελιά της Τιμής στην εφημερίδα “Στόχος”.

Ήταν 28 Σεπτεμβρίου του 2013, όταν συνελήφθη ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, λίγες μέρες μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Μιας δολοφονίας που έδωσε το απόλυτο άλλοθι στο σύστημα να επιδοθεί σε κυνήγι μαγισσών, με στόχο την πολιτικά επικίνδυνη Χρυσή Αυγή. Νωρίς το πρωί αστυνομικοί της Ασφάλειας, των ΕΚΑΜ και περιπολικά είχαν αποκλείσει την περιοχή της Πεύκης, εκεί που βρίσκεται το σπίτι του Νίκου Μιχαλολιάκου. Αποκλείστηκαν οι δρόμοι, οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ έφραξαν τις διασταυρώσεις για να μην μπορεί κανείς να προσεγγίσει τη γειτονιά που γινόταν η επιχείρηση για τη σύλληψη, αλλά ούτε να διαφύγει. Στο διαμέρισμα της οικογένειας Μιχαλολιάκου ανέβηκε ο εισαγγελέας. Κάθισε για περίπου σαράντα λεπτά και στις εννιά το πρωί, ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής έβγαινε από το σπίτι του για να οδηγηθεί στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Και από εκεί στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου και παραμένει φυλακισμένος.

Ο «Στόχος» έναν χρόνο μετά, μιλάει με τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην Δήμητρα Μυλωνά…

– Πάμε έναν χρόνο πίσω, καθώς σε λίγο συμπληρώνονται δώδεκα μήνες από την ημέρα εκείνη της σύλληψής σας. Τι θυμάστε έντονα από εκείνη τη μέρα;

Θυμάμαι την γκανγκστερική είσοδο στο σπίτι μου και την σύλληψή μου, η οποία έγινε κατόπιν παραγγελίας του αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ο οποίος είχε κάθε λόγο – και αυτό το λέω για πρώτη φορά και είναι είδηση- να ζητήσει την εξαίρεσή του γιατί υπηρετήσαμε μαζί στην ΣΕΑΠ το 1977 και είχαμε άσχημες προσωπικές σχέσεις. Όταν ένας δικαστής έχει άσχημες προσωπικές σχέσεις με έναν κατηγορούμενο ζητάει την εξαίρεσή του. Αυτός προτίμησε να μην την ζητήσει και να γίνει ο δήμιος του ανθρώπου τον οποίο αντιπαθούσε.

– Αυτό που μας αποκαλύπτετε είναι πάρα πολύ σοβαρό.

Οπωσδήποτε είναι σοβαρό. Όπως επίσης θέλω να πω ότι έκανε προκαταρκτική εξέταση μόνο τέσσερις ημέρες όταν, επί παραδείγματι, για τους στημένους αγώνες η προκαταρκτική κρατάει δυο χρόνια! Και δεν έχει προχωρήσει. Σε εμάς μέσα σε τέσσερις ημέρες μας απήγγειλαν κατηγορίες. Και βεβαίως δεν ήταν, σύμφωνα με την δικονομία, ο εισαγγελέας που έπρεπε να μας ασκήσει την δίωξη. Αυτά είναι ζητήματα που θα τα αντιμετωπίσουμε με τους νομικούς μας.

– Μιας και αναφερθήκατε στην υπόθεση με τα στημένα. Υπήρξε μια εμπλοκή του ονόματος του Υπουργού Δικαιοσύνης, του κ. Αθανασίου σε αυτή την υπόθεση.

Γνωρίζω και εγώ ότι γνωρίζει όλος ο ελληνικός λαός, τίποτε παραπάνω. Αλλά και το ότι είμαστε θύματα μιας πολιτικής σκευωρίας. Δείτε το ρεπορτάζ της «Καθημερινής» την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, όπου η ρεπόρτερ Μαρία Κακαουνάκη γράφοντας για τα παρασκήνια της συλλήψεως της Χρυσής Αυγής, γράφει χαρακτηριστικά πως όταν έγινε γνωστό ότι δεν προφυλακίστηκαν ο Παναγιώταρος και ο Κασιδιάρης το Μαξίμου πήρε φωτιά. Έτσι ακριβώς, στο Μαξίμου σήμανε συναγερμός! Και ανέλαβε να πάρει τηλέφωνο στην Αμερική τον Σαμαρά ο ίδιος ο Δένδιας, στις 4 τα ξημερώματα. Τι λέει αυτό το δημοσίευμα της «Καθημερινής»; Επιβεβαιώνει απόλυτα το βίντεο Μπαλτάκου. Και στο σημείο αυτό να πω ότι στο σταθμό «Κόντρα» είχε καλεσμένο ο Αιμίλιος Λιάτσος τον Μπαλτάκο, αλλά δεν τον ρώτησε για όσα είπε στο επίμαχο βίντεο.

Είναι ένα επτασφράγιστο ένοχο μυστικό του καθεστώτος, όσα λέει ο Μπαλτάκος σε αυτό το βίντεο και γι αυτό δεν μιλάει κανείς. Αλλά δεν φταίει βέβαια μόνο η ΝΔ. Φταίει και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φέρεται εντελώς υποκριτικά, αφού έλεγε ότι θα φέρει το θέμα προ ημερησίας διατάξεως στην Βουλή, πέρασε το καλοκαίρι, ήρθε το φθινόπωρο, μούγκα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί; Γιατί δεν βλάπτεται μόνο η ΝΔ  από εμάς που της κόβουμε ψήφους. Βλάπτεται και η ψευτοαριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, που βλέπουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα γνήσιο λαϊκό και αντικαπιταλιστικό κίνημα και ότι τους έχουν καταλάβει ότι είναι ψευτοαριστεροί και μέρος του συστήματος.

– Δώδεκα μήνες μετά και με όλες αυτές τις εξελίξεις, εξακολουθούν να μιλάνε για «εγκληματική οργάνωση», χωρίς να έχει υπάρξει καμία δικαστική απόφαση.

Πρόκειται για άθλιους συκοφάντες. Ενώ από τη πρώτη στιγμή καταγγείλαμε ότι όλα αυτά που παρουσιάζουν (είτε βίντεο, είτε φωτογραφίες κλπ) είναι απόρρητα στοιχεία της δικογραφίας και αυτό είναι παράνομο, συνεχίζεται η παρανομία, χωρίς να αντιδρά η δικαιοσύνη. Και ο μεγάλος ένοχος είναι η δικαιοσύνη. Που καθώς φαίνεται, σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχει στην Ελλάδα.

– Βλέπουμε επίσης να υπάρχουν διαρροές της δικογραφίας – και μάλιστα με στοιχεία άσχετα με την υπόθεση – με αποδέκτες συγκεκριμένα Μέσα. Πιστεύετε ότι υπάρχει απόλυτος δίαυλος επικοινωνίας;

Βεβαίως και υπάρχει απόλυτος δίαυλος επικοινωνίας και μάλιστα έχουμε και συγκεκριμένη περίπτωση ενός πληροφοριοδότη δημοσιογράφων, ο οποίος στήνει ρεπορτάζ με συγκεκριμένο ραδιοφωνικό σταθμό, του οποίου ο ιδιοκτήτης έχει και Κυριακάτικη εφημερίδα. Αλλά όλα αυτά επειδή θα γίνουν αγωγές και μηνύσεις, θα τα δείτε. Πολλά από τα ρεπορτάζ που δείχνουν είναι στημένα. Και υπάρχουν μέσα στις δικογραφίες οι συνομιλίες αυτών που τα έστησαν!

Είχαμε πριν λίγες μέρες και το πρωτοφανές περιστατικό του Μελιγαλά, όπου δεν επετράπη ουσιαστικά να τελεστεί απρόσκοπτα η εκδήλωση. Σας θύμισε μήπως εκείνες τις πρώτες μέρες του περιβόητου «εθνάρχη» Καραμανλή;

Επί Καραμανλή δεν υπήρξε τουλάχιστον απαγόρευση ποτέ. Ο μόνος άνθρωπος όντας κυβερνήτης -και ο οποίος είχε πάει παλαιότερα στον Μελιγαλά-  που εμπόδισε κόσμο να πάει να προσκυνήσει, να αποδώσει τιμές στους νεκρούς ενός μεγάλου εγκλήματος, είναι ο Σαμαράς. Και θέλω να σας αποκαλύψω στο σημείο αυτό ότι η νομική μας υπηρεσία κινείται και προς την κατεύθυνση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ευρώπης, γιατί η τελετή στον Μελιγαλά -για όσους δεν το ξέρουν- είναι θρησκευτική τελετή. Κάποιοι, επομένως, εμπόδισαν Έλληνες πολίτες όχι απλά να κινηθούν ελεύθερα, αλλά να συμμετάσχουν σε μια θρησκευτική τελετή. Και όλα αυτά όταν οι μουσουλμάνοι προσεύχονται και κάνουν τελετές ελεύθερα στην Ελλάδα. Και όταν μάλιστα είναι ήδη γνωστό ότι όλα αυτά που έγραφε ο «Στόχος» εδώ και χρόνια, ότι υπάρχουν φωλιές τζιχαντιστών στην Ελλάδα, είναι ήδη αποδεδειγμένα. Και έναν από αυτούς τον είχαν κάνει και Έλληνα πολίτη! Εδώ φαίνονται πόση βαρύτητα είχαν οι περίφημες νομιμοποιήσεις. Αυτός που τον έκαναν Έλληνα πολίτη, έχει πάει τώρα στη Συρία και αποκεφαλίζει χριστιανούς μαζί με τους τζιχαντιστές.

– Πώς βλέπετε, να εκτυλίσσεται η κατάσταση με τους τζιχαντιστές, που πλέον απειλούν ολόκληρο τον κόσμο;

Κοιτάξτε, θα μιλήσω, θα τολμούσα να πω, φιλοσοφικά. Κατά καιρούς στην διάρκεια της παγκόσμιας ιστορίας κάποιες δυνάμεις γίνονται τόσο μεγάλες που νομίζουν ότι μπορούν να ελέγχουν τα πάντα. Όμως παντοδύναμος σε αυτό τον κόσμο δεν υπάρχει κανένας, παρά μόνον ο Θεός. Έτσι και οι Αμερικάνοι έχουν δημιουργήσει ένα χάος κυριολεκτικά στη Μέση Ανατολή. Αυτοί είναι πολύ μακριά για να το πληρώσουν και φοβούμαι ότι δυστυχώς η αναταραχή αυτή θα περάσει και θα έχει βαρύτατες επιπτώσεις στην Ευρώπη. Ήδη θα δείτε, ο χειμώνας έρχεται, πόσο θα ανέβει το πετρέλαιο και επειδή είμαστε «έξυπνοι» εμείς, με την εχθρική της πολιτική η κυβέρνηση απέναντι στη Ρωσία, αν μας κόψουν και το φυσικό αέριο, θα υποφέρει ο κόσμος.

– Μέχρι στιγμής δεν έχουν ενοχλήσει οι τζιχαντιστές την Ελλάδα. Πιστεύετε ότι δεν μας έχουν δημιουργήσει ακόμη πρόβλημα επειδή θέλουν την χώρα μας πύλη εισόδου;

Έχει μια βάση αυτό που λέτε. Ο λύκος, λέει, δεν κυνηγάει ποτέ γύρω από τη φωλιά του. Είναι γνωστό. Οπωσδήποτε τους βολεύει αυτή η κατάσταση. Μπορεί να είναι και έτσι. Αλλά την στιγμή της γενικευμένης κρίσεως και αναταραχής, να είστε σίγουροι ότι στην Ελλάδα θα γίνουν πράματα και θάματα.

– Για να επιστρέψουμε στην Χρυσή Αυγή. Τι περιμένετε από εδώ και πέρα; Θα γίνει δίκη ή θα σας κρατάνε φυλακισμένους αιωνίως;

Έχω πίστη στον Θεό ότι θα δικαιωθούμε. Θυμηθείτε τι έλεγαν τις πρώτες ημέρες: για τα οπλοστάσια σε μοναστήρια, για τα μαύρα ταμεία, για τις αποδείξεις και τα ακράδαντα στοιχεία. Όλα αυτά έχουν καταπέσει. Δεν υπάρχουν αποδείξεις εις βάρος μας. Θα αθωωθούμε, θα δικαιωθούμε. Δεν ξέρω αν αυτό θα γίνει σύντομα ή θα αργήσει, πάντως θα δικαιωθούμε. Και η δικαίωσή μας θα είναι μεγάλη πολιτική ήττα όχι μόνο για τους πολιτικούς μας αντιπάλους, αλλά και για την κόκκινη χούντα που υπάρχει στα ΜΜΕ. Είναι φοβερό και τρομερό. Ανοίγεις τους τηλεοπτικούς σταθμούς και όλοι ρίχνουν λες και είναι συνεννοημένοι, το ίδιο αφεντικό τους δίνει έναν κατάλογο να πουν την ίδια χολή κατά της Χρυσής Αυγής.

– Ενώ βγήκε το πόρισμα που αποδεικνύει πως δεν υπάρχουν «μαύρα λεφτά» και τα οικονομικά της Χρυσής Αυγής είναι καθαρά, δεν το είδαμε να παρουσιάζεται πουθενά.

Το θάψανε επιμελώς. Διότι αυτοί είναι ένοχοι. Κοιτάξτε να δείτε, παραπλανούν πολλούς. Αλλά από ότι αποδεικνύεται δεν μπορούν να παραπλανήσουν όλους και έτσι από εκεί που μας περίμεναν- όπως λέγεται και στο βίντεο Μπαλτάκου- να πάμε στο 2%, πήγαμε στο 10%. Και απ ότι έχω την δυνατότητα να γνωρίζω από κάποιες δημοσκοπήσεις, η Χρυσή Αυγή είναι σίγουρα τρίτο κόμμα και σίγουρα θα πλησιάσει, αν δεν ξεπεράσει, τη Νέα Δημοκρατία η οποία καταρρέει. Και μιας και δίνω τη συνέντευξη ημέρα Τρίτη, όλοι είδαμε τα χάλια του Σαμαρά μετά την συνάντηση με την Μέρκελ, η οποία αποδείχτηκε μια ακόμη αποτυχία.

– Εσείς είστε παλιά πολιτική καραβάνα και έχετε στην πλάτη σας ένα μεγάλο πολιτικό επίτευγμα, με την πορεία της Χρυσής Αυγής. Πώς βλέπετε να οδεύει η κατάσταση; Τι οσμίζεστε;

Εκλογές έρχονται μοιραία. Αν δεν είναι το Νοέμβριο, θα είναι τον Ιανουάριο το αργότερο. Η Χρυσή Αυγή θα ανεβάσει τα ποσοστά της, δεν ξέρω σε τι βαθμό. Και δεν πιστεύω ότι θα λειτουργήσει η πόλωση, αν και αυτό προσπαθούν όλες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων. Προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα νέο δικομματισμό. Από τη μια μεριά η ΝΔ και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι δήθεν ο μπαμπούλας, ο κακός, ο κομμουνιστικός, που δίνει συνεχώς τα διαπιστευτήριά του στα ξένα αφεντικά ότι θα είναι καλό παιδί, για να ξέρουν πως δεν έχουν να φοβούνται τίποτε. Άλλωστε το έργο, εμείς οι παλαιότεροι, το έχουμε ξαναζήσει το ΄81 με τον Ανδρέα Παπανδρέου, που έλεγαν ότι θα γίνουν σημεία και τέρατα και τελικά ο Παπανδρέου βοήθησε τους Αμερικάνους πολύ περισσότερο από τον οποιονδήποτε.

– Βλέπετε υπαρκτό το σενάριο μιας συγκυβέρνησης ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ;

Βεβαίως και το βλέπω υπαρκτό. Και για να μιλήσουμε επί πραγματικής βάσεως, εάν συμβεί αυτό τότε αξιωματική αντιπολίτευση θα είναι η Χρυσή Αυγή, αν είναι τρίτο κόμμα. Και στην περίπτωση αυτή, ο θεσμικός της παράγοντας, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή εγώ, θα είμαι φυλακή! Και στην όλη διαδικασία που θα ανατεθεί εντολή κυβερνήσεως θα πρέπει με τις χειροπέδες να με πάνε στον Παπούλια, για να δοθεί εντολή σχηματισμού κυβερνήσεως. Αυτό τον παραλογισμό έχει φτιάξει το άθλιο παρακράτος της ΝΔ, που έστησε αυτή την πολιτική σκευωρία.

– Με την δίκη τι θα γίνει τελικά;

Ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν. Τη μια λέγανε ότι θα αρχίσει το Νοέμβριο, τώρα δεν έχει δώσει ακόμη πρόταση ο εισαγγελέας, πριν τις γιορτές, μετά τις γιορτές… Αυτό που ξέρω εγώ και το ήξερα πολύ καλά, πολλοί από τους νομικούς παραστάτες μου πίστευαν ότι θα αποφυλακιστώ. Εγώ πίστευα ότι δεν θα αποφυλακιστώ, διότι δεν είναι ανόητος ο Σαμαράς και συν αυτώ να με βγάλουν σε προεκλογική περίοδο έξω από την φυλακή. Θα με κρατήσουν με κάθε τρόπο.

– Δεν είναι όμως και αυτό πάλι εναντίον τους; Δηλαδή να σας κρατάνε φυλακισμένο, μετά μάλιστα και το εκλογικό αποτέλεσμα των δημοτικών και των ευρωεκλογών;

Ίσως ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα αν είμαστε έξω. Και να σας πω κάτι; Ίσως να έχουν δίκιο. Αν δεν στήνανε αυτή την πολιτική σκευωρία τον Σεπτέμβριο του 2013, στις ευρωεκλογές η Χρυσή Αυγή δεν θα ήταν στο 9,4%, θα ήταν στο 14%. Θα είχε τελειώσει η χούντα του μνημονίου αν δεν μας είχαν βάλει φυλακή.

– Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνει ο Νίκος Μιχαλολιάκος μέσα από τα κελιά της Τιμής, όπως τα αποκαλείτε;

Θερμούς χαιρετισμούς σε όλους τους αναγνώστες του «Στόχου», ευχαριστίες στην εφημερίδα η οποία μας δίνει φωνή. Ένα μεγάλο αίσχος για τις φυλλάδες που παραπληροφορούν τον κόσμο. Και θεωρώ περισσότερο αισχρές από όλες κάποιες που παριστάνουν τις πατριωτικές, τις αντιμνημονιακές και κατά βάση παίζουν το παιχνίδι του Σαμαρά.

Σχετικά Άρθρα