slider Τελευταία Νέα

Ο Μητροπολίτης των Αρμενίων στην Ελλάδα επισκέφθηκε το Διδυμότειχο | φωτογραφίες

Επ ευκαιρίας της εορτής του «Σούρπ Κεβόρκ»  και τον βυζαντινό ναό του Αγίου Γεωργίου του Παλαιοκαστρίτη που βρίσκεται στο Κάστρο του Διδυμοτείχου και κατέχεται από τους Αρμένιους, επισκέφθηκε  μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος Μητροπολίτης των εν Ελλάδι Αρμενίων  Kegham Khatcherian

Κατά την επίσκεψη του συναντήθηκε στο Eπισκοπείο Διδυμοτείχου με τον Σεβασμιώτατο Mητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό, το Σάββατο 30 του μηνός.

Τον Αρμένιο Ιεράρχη συνόδευαν ο εφημέριος της Αρμενικής Κοινότητας Κομοτηνής, ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της Αρμενικής Κοινότητας Διδυμοτείχου – Ορεστιάδος Κεβόρκ Τοροσιάν και Αλέξης Εραμιάν αντίστοιχα.

Οι δύο Αρχιερείς είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν αμοιβαίου ενδιαφέροντος θέματα, να ανταλλάξουν δώρα αγάπης και σεβασμού και να εξάρουν τις αγαθές σχέσεις συμβίωσης των δύο αυτών χριστιανικών κοινοτήτων στον ευαίσθητο χώρο της Θράκης.

Φυσικά ο Σεβασμιώτατος Kegham Khatcherian βρέθηκε στον αρμενικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο της πόλης, ενώ συναντήθηκε και με πολλούς Αρμένιους που μένουν στο Διδυμότειχο.

Αρχική δημοσίευση evros-news.gr

Σχετικά Άρθρα