Γενική

«Ο κύβος ερρίφθη, οι ανησυχίες μας επιβεβαιώθηκαν, η απόφαση δε μας εκπλήσσει»

Ανακοίνωση ΖΕΪΜΠΕΚ ΧΟΥΣΕΪΝ βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης σχετικά με την σχολή αστυνομίας

 

Με αφορμή την επιχείρηση σκούπα «Ξένιος Ζευς» της ελληνικής κυβέρνησης μέσα στον Αύγουστο, δημιουργήθηκαν ανά την Ελλάδα κέντρα κράτησης μεταναστών, με δεδομένες τις αντιδράσεις των κατά τόπους κοινωνιών, φορέων και οργανώσεων. Στη Θράκη η κυβέρνηση αποφάσισε εν τέλει να διατηρήσει το κέντρο κράτησης στην πόλη της Ξάνθης. Οι φωνές που διαβεβαίωναν, πως πρόκειται για προσωρινό μέτρο διαψεύστηκαν, οι συναντήσεις με τον κ. Δένδια αποδείχθηκαν άκαρπες και ανούσιες και ο εμπαιγμός της τοπικής κοινωνίας συνεχίζεται. Τα ανούσια εσωκομματικά παιχνίδια των κομμάτων της κυβέρνησης και των τοπικών παραγόντων δε μπορούν να προασπίσουν τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας. Οι λάθος πολιτικές δεν διορθώνονται, αλλά ανατρέπονται.
Το ζήτημα δεν έχει να κάνει μόνο με την περιοχή της Ξάνθης, αλλά συνολικά με τη μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση που δεν είναι μόνο απάνθρωπη και άδικη, αλλά αναποτελεσματική με βάση τους στόχους που θέτει η ίδια και επικίνδυνη. Ένα σύνθετο ζήτημα, όπως το μεταναστευτικό, απαιτεί σύνθετη προσέγγιση και δράση στο διεθνές και στο τοπικό επίπεδο, χωρίς απλουστεύσεις και ξενοφοβικές υστερίες.
Η κυβέρνηση αγνοεί τις εισηγήσεις διεθνών και ελληνικών οργανισμών και οργανώσεων (Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Οργανισμό Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε, Εθνική Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κ.ά.) για αλλαγή της στάσης της απέναντι στους μετανάστες. Αντιθέτως αναγάγει σε ισότιμο συνομιλητή την εγκληματική οργάνωση της Χ.Α, κάνει τα στραβά μάτια στις δολοφονικές επιθέσεις της και της επιτρέπει να δρα ανεξέλεγκτη ακόμη και με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων. Η επιλογή της κυβέρνησης δεν είναι καθόλου τυχαία.
Τα σημερινά καθημερινά αδιέξοδα, η φτωχοποίηση και εξαθλίωση μεγάλων κομματιών της κοινωνίας, συνολικότερα τα εκρηκτικά κοινωνικά προβλήματα είναι αποτέλεσμα των αδιέξοδων πολιτικών, που συνεχίζει να εφαρμόζει και η παρούσα κυβέρνηση. Είναι επιλογή της και προς το συμφέρον της να κατηγορεί ή να επιτρέπει άλλους να το κάνουν στη θέση της τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα για τα δεινά των μνημονιακών πολικών. Οι εξαγγελίες της για αντιμετώπιση των ρατσιστικών επιθέσεων και τα κροκοδείλια δάκρυα τους δε μας πείθουν. Οι τραμπούκοι της Χ.Α και η δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης αποτελούν το δεξί χέρι του συστήματος και με την τρομοκρατία που διασπείρουν  διευκολύνουν το έργο της κυβέρνησης.
Ο μόνος που μπορεί να σταματήσει την πορεία προς την καταστροφή είναι ο ίδιος ο λαός. Η λογική της ανάθεσης στους ειδικούς και στους ¨γνώστες¨ έχει τελειώσει προ πολλού. Κανένας σωσίας και ηγέτης δε πρόκειται να κάνει την εμφάνιση του, για να μας οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον. Κανένας σωτήρας ή επαγγελματίας πολιτικός δεν πρόκειται να κλείσει το κέντρο κράτησης, ούτε να επιλύσει τα εκατοντάδες καθημερινά προβλήματα. Τίποτα δε μας χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με αγώνες και θυσίες και ήρθε ο καιρός να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Σχετικά Άρθρα