slider Πήγαμε Είδαμε Τελευταία Νέα

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης επισκέφτηκε το Ε.Β.Ε. Ξάνθης |Του απονεμήθηκε το 1 ο Διεθνές βραβείο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ Ο ΑΒΔΗΡΙΤΗΣ»

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ξάνθης με ιδιαίτερη χαρά επέδωσαν πρόσκληση για την απονομή του 1ου Διεθνούς Βραβείου «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ Ο ΑΒΔΗΡΙΤΗΣ» στον καθηγητή του M.I.T. κ. Κωνσταντίνο Δασκαλάκη.

Η εκδήλωση προγραμματίζεται για τους θερινούς μήνες του τρέχοντος έτους (περίοδος διεξαγωγής «Δημοκριτείων 2020») στον Αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων.

Ευχαριστούμε θερμά τον καθηγητή κ. Δασκαλάκη για την αποδοχή της πρότασης.

Επισυνάπτεται το κείμενο που επιδώσαμε στον καθηγητή κ. Δασκαλάκη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

ΒΡΑΒΕΙΟ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ Ο ΑΒΔΗΡΙΤΗΣ»

Αξιότιμε υψηλότατε επισκέπτη μας, 

κύριε καθηγητά Κωνσταντίνε Δασκαλάκη,

Εκπεφρασμένη βούληση των μελών μας, εκφρασθείσα ομόφωνα από 31ης Ιανουαρίου 2018 αποτελεί η θέσπιση Διεθνούς Βραβείου Αναγνώρισης Επιστημονικής Καταξίωσης με την επωνυμία «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», για να απονέμεται σε κορυφαίους των 5 επιστημών στις οποίες διέπρεψε ο γίγαντας του στοχασμού Αβδηρίτης Φιλόσοφος.

Είναι το έμβλημα του Επιμελητηρίου μας από συστάσεως του.

Η προσωπογραφία του Φιλόσοφου από τη μία πλευρά και η σχηματική παράσταση της δομής του ατόμου πάνω σε ολόχρυσο μετάλλιο τιμής συνοδευόμενο από πάπυρο των χρόνων εκείνων, θα συνθέτουν το Βραβείο.

Η απονομή του θα πραγματοποιείται σε ειδική τελετή στον Αρχαιολογικό Χώρο των Αβδήρων, θερινούς μήνες, από τη Διεύθυνση Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Ακλόνητη πίστη μας είναι η απαρχή απονομής του Βραβείου «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» να γίνει από εσάς, εφέτος.

Η πόλη – αγορά της Ξάνθης ευλαβείται του επιστημονικού σας έργου, αναγνωρισμένο παγκοσμίως, καταθέτει το σεβασμό, την ευγνωμοσύνη της και σας καλεί να αποδεχθείτε ό,τι πολυτιμότερο της έχει κληροδοτήσει η ιστορία του ανθρωπίνου γένους.

Με απεριόριστη εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΜΑΛΛΙΑΡΟΥΔΑΚΗ

Σχετικά Άρθρα