slider Έβρος Τελευταία Νέα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Θράκη στην άσκηση “Παρμενίων 2019” (Δείτε φωτογραφίες)

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη σήμερα στην Αλεξανδρούπολη και συγκεκριμένα στην άσκηση Παρμενίων 2019. Δείτε τι γράφει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:

Βρέθηκα σήμερα στο τελικό σκέλος της άσκησης “Παρμενίων 2019” και είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος.

Οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων δεν παύουν να προκαλούν τον θαυμασμό όλων μας με την οργάνωσή τους, την ταχύτητά τους, την αποτελεσματικότητά τους, τον απαράμιλλο επαγγελματισμό τους. Διαπίστωσα κι εγώ, για ακόμα μια φορά, από κοντά, βράδυ, σε σχετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες, το αξιόμαχο και τον συντονισμό όλων των μονάδων μας.

Την εντυπωσιακή εξοικείωση του προσωπικού μας με νέα οπλικά συστήματα. Αλλά κυρίως, τις ικανότητες και τις αρετές του κάθε ενστόλου ξεχωριστά. Όπως, βέβαια, και τις ηγετικές δυνατότητες των αξιωματικών μας. Πάνω από όλα όμως, και σήμερα, εδώ από τον ακριτικό Έβρο, γίναμε όλοι μάρτυρες του ισχυρού εθνικού φρονήματος, όλων των στρατευμένων. Αυτό ήταν, είναι και θα είναι το δόρυ, αλλά ταυτόχρονα και η ασπίδα της πατρίδας μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν πυλώνας ισχύος της χώρας. Στον αέρα, στην ξηρά και στη θάλασσα. Στους κυματισμούς των διεθνών σχέσεων στις άγονες ρητορικές εξάρσεις απαντούν πάντα με ψυχραιμία, με προετοιμασία και κυρίως με αυτοπεποίθηση.

Παρατηρούν και αγρυπνούν. Αλλά βρίσκονται, πάντα, σε διαρκή ετοιμότητα. Γνωρίζουν, άλλωστε, ότι έχουν δίπλα τους όχι μόνο το Διεθνές Δίκαιο. Έχουν δίπλα τους δυνατούς συμμάχους. Έχουν δίπλα τους, όμως, κυρίως, ενωμένο ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Με το τέλος, λοιπόν, αυτής της άψογης άσκησης που φέρει μάλιστα το όνομα του μεγάλου Μακεδόνα Στρατηγού, μπορώ να το πω ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας -και πιστεύω διερμηνεύοντας τα αισθήματα του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας- μπορώ να το πω με σιγουριά και με υπερηφάνεια: Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, αγαπητοί συμπολίτες μας μην έχετε καμία αμφιβολία ότι η άμυνα της χώρας μας βρίσκεται σε καλά, σε στιβαρά, σε στέρεα χέρια. Και πάλι συγχαρητήρια σε όλες και σε όλους.

Σχετικά Άρθρα