slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Ο Κολυμβητικός Όμιλος Ξάνθης έκοψε την πίτα του

Την Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2020, ο Κολυμβητικός Όμιλος Ξάνθης πραγματοποίησε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του στο Ξενοδοχείο LE CHALET, σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση, και τίμησε τους αθλητές και τις αθλήτριες, που διακρίθηκαν την προηγούμενη χρονιά.
Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ξάνθης, κος. Εμμανουήλ Τσέπελης, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ξάνθη για όλους», κος. Σάββας Μελισσόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος, κος. Τιμούρ Χουσεΐν Ογλού, και ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Ξάνθης, κος. Ιωάννης Ιερόπουλος, καθώς και πολλοί φίλοι, μέλη και αθλητές του συλλόγου, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.
Ο Πρόεδρος του ΚΟΞ, κος. Απόστολος Μουτουσίδης, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους, που τίμησαν με την παρουσία τους την ετήσια εορταστική εκδήλωση του Κολυμβητικού Ομίλου Ξάνθης. Επιπλέον, ευχαρίστησε την αθλητική οικογένεια του ΚΟΞ (αθλητές, παράγοντες, προπονητές, γονείς) για τη συνεργασία και τη σκληρή δουλειά εκ μέρους τους, που είχε ως συνέπεια να λειτουργήσει με αξιοπρέπεια τα τελευταία 5 δύσκολα χρόνια «της κολύμβησης» στην πόλης μας. Αναφέρθηκε στην εκδήλωση για τον «εορτασμό» των πέντε χρόνων από την οριστική παύση λειτουργίας του κολυμβητηρίου μας.
Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Είμαστε πολύ προβληματισμένοι, διότι ο αθλητισμός και ιδιαιτέρα η κολύμβηση, παρά το γεγονός, ότι αποτελεί ύψιστο κοινωνικό αγαθό και επένδυση για τη διαπαιδαγώγηση της νεολαίας μας, αντιμετωπίζεται με ολιγωρία και απαξίωση από το σύνολο των Δημοτικών αρχών, που πέρασαν από την Ξάνθη τα τελευταία χρόνια. Η δημοτική αρχή μίας σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης, όπως θέλουμε να είναι η πόλη μας, δεν μπορεί να βαυκαλίζεται, ότι είναι τέτοια υιοθετώντας και επιλέγοντας λύσεις, που ουσιαστικά ξεγελούν τους κατοίκους της, δημιουργώντας ψευδείς εντυπώσεις.
Η επαναλειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου είναι επιτακτική ανάγκη
Περιμένουμε από τη δημοτική αρχή να σταθεί αντάξια της επιλογής των πολιτών, που την εξέλεξαν, και των προεκλογικών της δεσμεύσεων για την άμεση επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου μας, και να αντιμετωπίσει, έστω και μετά από πολυετείς καθυστερήσεις με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης το πρόβλημα του κλειστού δημοτικού κολυμβητηρίου. Φτάνουν πια οι δικαιολογίες και οι ανούσιες καθυστερήσεις.
Εμείς, ως εθελοντές σε αυτήν την προσπάθεια, λαμβάνοντας ως πρόκληση τις δυσκολίες, που συνεχώς μας παρουσιάζονται, καταβάλουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να στηρίξουμε το παραγωγικό κομμάτι του αθλητισμού. Εμείς λοιπόν οι άνθρωποι του ΚΟΞ, απέναντι σ΄ αυτήν την κατάσταση, όπως πάντα έτσι και το 2020, θα συνεχίσουμε τον αγώνα, για την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου μας, για την πλήρη και σωστή λειτουργία του, για τη σωστή οργάνωση και λειτουργία του συλλόγου, προς όφελος των παιδιών που αθλούνται και πρωταγωνιστούν»
Ο Δήμαρχος Ξάνθης, κος. Εμμανουήλ Τσέπελης, ζήτησε συγνώμη από τους πολίτες της Ξάνθης και τον κόσμο της κολύμβησης της πόλης μας για την ταλαιπωρία, που υπέστη τα τελευταία 10 χρόνια, και δεσμεύτηκε για την άμεση λειτουργία του κολυμβητηρίου, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «Τον Οκτώβριο του 2020 θα είναι έτοιμο το κλειστό δημοτικό κολυμβητήριο αλλά και το δεύτερο ανοιχτό, που θα ετοιμάσουμε στον προαύλιο χώρο του υπάρχοντος, για να σας υποδεχθεί».
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ξάνθη για όλους», κος. Μελισσόπουλος, ευχήθηκε να γίνουν πράξη οι υποσχέσεις, που έδωσε ο Δήμαρχος, αν και διατύπωσε αφενός τη επιφύλαξή του κατά πόσο μπορεί να ολοκληρωθεί στην ημερομηνία, που δήλωσε ο Δήμαρχος, και αφετέρου τους σαφείς προβληματισμούς του για τη χρησιμότητα ενός δεύτερου ανοιχτού κολυμβητηρίου στον ίδιο χώρο με το παλαιό.
Η γραμματέας του συλλόγου, κα Μαρία Ροδοπούλου, απευθυνόμενη στους αθλητές, τους συνεχάρη για την προσπάθεια και τις διακρίσεις τους και τους επισήμανε, ότι η αθλητική συμμετοχή έχει μόνο ΝΙΚΗΤΕΣ !!!! Έκανε αναφορά στις επιτυχίες, που σημείωσε ο σύλλογός κατά την κολυμβητική περίοδο 2018-2019, και στις σημαντικές διακρίσεις των αθλητών του ΚΟΞ.
«Ο σύλλογος μας έλαβε μέρος σε συνολικά 17 διοργανώσεις κολύμβησης (Ημερίδες, διασυλλογικούς αγώνες, Τεστ Ταχυτήτων, Πανελλήνιους) και συγκέντρωσε 30 μετάλλια ( 5 Χρυσά, 13 Ασημένια και 12 Χάλκινα), προκρίσεις, όρια και 2 συμμετοχές στους Πανελλήνιους αγώνες του 2019. Επίσης ήδη δύο αθλητές του συλλόγου μας έπιασαν τα όρια για τους Πανελλήνιους αγώνες του 2020.»
Ακολούθως δόθηκαν αναμνηστικά δώρα σε όλους τους αθλητές του συλλόγου μας και στους προπονητές μας ως επιβράβευση της δύσκολης προσπάθειας, που κάνουν τα τελευταία 5 χρόνια να παραμένουν στο άθλημα της κολύμβησης παρά το γεγονός του κλειστού κολυμβητηρίου της πόλης μας.
Όσοι παραβρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να κερδίσουν πλούσια δώρα από τη λαχειοφόρο αγορά, που πραγματοποιήθηκε.
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους χορηγούς μας, που μας στήριξαν με τις ευγενικές προσφορές τους για την πραγματοποίηση της λαχειοφόρου αγοράς, καθώς και τους κύριους Χρήστο Πανόπουλο και Νικόλαο Επιτρόπου για την εξαιρετική φιλοξενία στον χώρου του LE CHALET, και όλους, όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Η όμορφη βραδιά έκλεισε με την ευχή όλων, το 2020 να είναι η χρονιά της κολύμβησης για την Ξάνθη και ανανεώσαμε το ραντεβού μας του χρόνου με περισσότερες επιτυχίες και διακρίσεις για τους αθλητές μας !!!

https://www.facebook.com/koxanthis/videos/3300517069964492/

Σχετικά Άρθρα