slider Τελευταία Νέα

Ο Καιρός στην Θράκη τις επόμενες ώρες από τη σελίδα “Καιρικά νέα Θράκης”

Από την Σελίδα Καιρικά νέα Θράκης από τον διαχειριστή της σελίδας Κωνσταντίνο Ζάρα

Μεταβολή του καιρού από την Κυριακή στη Θράκη, με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις βοριάδες και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.
Τα φαινόμενα σε γενικές γραμμές, θα είναι λίγα και ασθενή στην περιοχή μας.
Η μέρα της Κυριακής, θα ξεκινήσει με αυξημένες νεφώσεις και ένα πέρασμα από ψιχάλες – ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες. Από το μεσημέρι οι βόρειοι άνεμοι θα παρουσιάσουν σταδιακή ενίσχυση (σημαντική κυρίως από αργά το απόγευμα), ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση όσο πλησιάζουμε προς τις απογευματινές – νυχτερινές ώρες. Επακόλουθο αυτών, οι λίγες βροχές να μετατρέπονται σταδιακά σε ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα έως αρκετά χαμηλά. Τα φαινόμενα θα είναι ασθενή, τοπικά και μικρής διάρκειας. Τις βραδινές ώρες μάλιστα, δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικά νιφαδοπτώσεις (άνευ σημασίας), συνοδεία πολύ ισχυρών ανέμων και σε πεδινά τμήματα. Να σημειώσουμε ότι αρκετές ποτιστικές βροχές με ισχυρούς ανέμους, θα απασχολήσουν αύριο και το νησί της Σαμοθράκης.
Εφιστούμε την προσοχή όλων, στους πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις βοριάδες, που θα επικρατήσουντην Κυριακή από αργά το απόγευμα (ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται το τμήμα της Εγνατίας οδού μεταξύ Κομοτηνής – Ξάνθης).
Τέλος συνιστούμε εκ νέου σε όλους, να επιλέγετε με μεγάλη προσοχή τις πηγές καιρικής σας ενημέρωσής, καθώς όπως θα έχετε παρατηρήσει κυριαρχούν παντού στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ βαρύγδουποι τρομολαγνικοί τίτλοι, οι οποίοι στερούνται σοβαρότητας.

Σχετικά Άρθρα