slider Εκδηλώσεις Τελευταία Νέα

Ο Καθηγητής του Μ.Ι.Τ. Κωνσταντίνος Δασκαλάκης στην Ξάνθη| Το βιογραφικό του

Με  θέμα : “Υπολογιστική επανάσταση: Πώς οι ψηφιακές τεχνολογίες αλλάζουν τον κόσμο γύρω μας“, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και ο Δήμος Ξάνθης συνδιοργανώνουν ομιλία του διεθνούς φήμης Κωνσταντίνου Δασκαλάκη, Έλληνα Καθηγητή της Επιστήμης των Υπολογιστών στο Massachusetts Institute of Technology,  σε συνεργασία με τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca.

Η ομιλία είναι ανοικτή για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 στις 19:00, στο Αμφιθέατρο 1 του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δ.Π.Θ., στην Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων Ξάνθης.

Ο  Κωνσταντίνος  Δασκαλάκης είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, έκανε διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του UC Berkeley και εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στη Microsoft. Η έρευνά  του επικεντρώνεται στη θεωρητική πληροφορική και τη διεπαφή της με τα Οικονομικά, την Στατιστική και την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης τιμήθηκε με το κορυφαίο βραβείο Νεβανλίνα από τη Διεθνή Ένωση Μαθηματικών (International Mathematical Union). Το βραβείο αυτό απονέμεται μαζί με το βραβείο Φιλντς, για εξαιρετική συνεισφορά στις μαθηματικές πτυχές των επιστημών της πληροφορίας. Επίσης τιμήθηκε με το κορυφαίο βραβείο για την καλύτερη διδακτορική διατριβή στην πληροφορική από τη Εταιρία Επιστημόνων Πληροφορικής ACM (Association for Computing Machinery), ενώ τον Ιούνιο του 2019 τιμήθηκε ως o νεαρός επιστήμονας της χρονιάς από τον ίδιο οργανισμό με το βραβείο Grace Murray Hopper.

Έχει λάβει πολλές άλλες τιμητικές διακρίσεις.

Ενδεικτικά:

Το 2010 τιμήθηκε από το Ίδρυμα Επιστημών της Αμερικής (National Science Foundation), και το ίδρυμα Σλόουν (Sloan Foundation).

Το 2011 του απονεμήθηκε το βραβείο Ruth and Joel Spira εξαιρετικής διδασκαλίας από το ΜΙΤ. Το 2012 του απονεμήθηκε η ερευνητική υποτροφία της Microsoft.

Το 2013 του απονεμήθηκε το βραβείο της καλύτερης δημοσίευσης στο συνέδριο ACM Conference on Economics and Computation

 Το 2017 του απονεμήθηκε το ερευνητικό βραβείο της Google.

 Το 2018 του απονεμήθηκε το βραβείο έρευνας από το Ίδρυμα Giuseppe Sciacca του Βατικανό και  το βραβείο του ιδρύματος Simons.

Σχετικά Άρθρα