slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

«Ο Ζαγναφέρης μίλησε» για το περιστατικό του Ιού του Δυτικού Νείλου…

Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με πρόσφατο κρούσμα του Ιού Δυτικού Νείλου στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, θα θέλαμε να αποσαφηνίσουμε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες μας, αμέσως μόλις ενημερώθηκαν τηλεφωνικά, στις 11/7/2019 το απόγευμα, από την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΑΜΘ για επικείμενο πιθανό ακόμα (και όχι επιβεβαιωμένο από το ΚΕΛΠΝΟ) κρούσμα σε άνθρωπο στην περιοχή, διενήργησαν την προβλεπόμενη επιδημιολογική διερεύνηση εκείνο το απόγευμα (εκτός ωραρίου εργασίας) και ταυτόχρονα ενημέρωσαν τον ανάδοχο του επίγειου προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για τις προβλεπόμενες ενέργειες.

Την επόμενη ημέρα το πρωί (12/7/2019) πραγματοποιήθηκε καμπάνια ενημέρωσης στον οικισμό που διέμενε ο εν λόγω πολίτης, καθώς και στους οικισμούς περιμετρικά αυτού, από κλιμάκιο της αρμόδιας υπηρεσίας μας σχετικά με τους τρόπους προφύλαξης και προστασίας από τα κουνούπια. Επίσης οι υπηρεσίες  μας μέσω του αναδόχου είχαν φροντίσει να γίνουν οι απαραίτητες προνυμφοκτονίες και ακμαιοκτονίες στους οικισμούς της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων και των βόθρων των σπιτιών.

Το ίδιο πρωί (12/7/2019) σε σύσκεψη των αρμοδίων για το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών υπό τον Περιφερειάρχη, ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για τις ανωτέρω ενέργειες από τον Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΑΜΘ και τον επιστημονικό υπεύθυνο του προγράμματος.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι οι υπηρεσίες μας πραγματοποιούν σε όλη την διάρκεια του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών ενημερώσεις στους οικισμούς της Π.Ε. για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τους τρόπους προφύλαξης και προστασίας από τα κουνούπια, ενώ οι δράσεις καταπολέμησης προνυμφών και ακμαίων κουνουπιών εκτελείται κανονικά σε τακτική βάση στις περιοχές της  Π.Ε. Ξάνθης. Τέλος προς ενημέρωση του κοινού και μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις αναφέρουμε ότι θα πραγματοποιηθεί και νέος (ο 5ος στη σειρά) αεροψεκασμός στην Π.Ε. Ξάνθης.

Κλείνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι οποιοδήποτε δημοσίευμα διαφορετικό από τα ανωτέρω αναφερθέντα δεν είναι αληθές.

Σχετικά Άρθρα