slider Ροδόπη Τελευταία Νέα

Ο Ερντογάν σήμερα στην Κομοτηνή | φωτογραφίες

Επιμέλεια Μαίρη Δαληκριάδου

Στο τζαμί Κιρ Μαχαλλέ της Κομοτηνής έφτασε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Θράκη, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Τον κ. Ερντογάν υποδέχθηκαν έξω από το τζαμί οι ψευδομουφτήδες της Κομοτηνής και της Ξάνθης. Μικρά παιδιά του πρόσφεραν ανθοδέσμες, ενώ μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας που είχαν συγκεντρωθεί εκεί, φώναζαν ρυθμικά το όνομά του και τον χειροκροτούσαν.

Ο Τούρκος πρόεδρος, που συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη συνέχεια αναμένεται να επισκεφθεί μειονοτικά σχολεία της πόλης.

Στην πόλη της Κομοτηνής έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας, έχουν αποκλεισθεί δρόμοι γύρω από το τζαμί και ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας πετά πάνω από το χώρο.

Ο κ. Ερντογάν έφθασε αεροπορικώς από την Αθήνα στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, όπου τον υποδέχθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Βάσει προγράμματος, ο Τούρκος πρόεδρος στις 16.00 θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης για την Τουρκία.

To πρόγραμμα της επίσκεψης:
11:15 Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της συζύγου του, καθώς και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος».

Υποδοχή από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο και τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Αμανατίδη, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης.

12:10 Αφιξη στην Κομοτηνή. Επίσκεψη στο «Kirmahalle Cammi» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdoğan.

13:30-15:00 Γεύμα στο ξενοδοχείο «Chris and Eve Mansion».

16:00 Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Recep Tayyip Erdoğan και της συζύγου του, καθώς και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας, με ειδική πτήση.

Ακολουθούν φωτογραφίες:

 

 

 

 

Φωτογραφίες altsantiri.gr

 

Σχετικά Άρθρα