Γενική

Ο δήμος Ξάνθης είναι κοντά στους καταστηματάρχες

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

Σε ήρεμο κλίμα και με πλήρη παρουσία των μελών της, διεξήχθη η δημαρχιακή επιτροπή του δήμου Ξάνθης, το μεσημέρι της Δευτέρας, στο δημαρχιακό μέγαρο Ξάνθης.
Πρόεδρος της επιτροπής είναι ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης και μέλη οι δημοτικοί σύμβουλοι, Αγκόρτσας Απόστολος, Καλογερής Κρίτων, Μούρκας Χρήστος, Παπασταματίου Γεώργιος, Πούλιος Χρήστος και Φωτιάδης Νικόλαος.
Τη συνεδρίαση απασχόλησαν 15 θέματα, τα οποία τα περισσότερα από αυτά, κρίθηκαν ως θέματα ρουτίνας. Αυτά που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον, ήταν τα θέματα, τα οποία αφορούσαν στην ανάκληση ή μη αδειών λειτουργίας καταστημάτων, οι ιδιοκτήτες των οποίων, τροποποίησαν τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας τους.
Οι περισσότεροι από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων αυτών, ήταν παρόντες στη συνεδρίαση, παρουσιάζοντας τους λόγους, για τους οποίους προέβησαν σε αυτές τις κινήσεις, οι οποίες αφορούσαν κυρίως τοποθετήσεις καθισμάτων και τοποθετήσεις προστατευτικών ανέμου και κρύου, χωρίς αυτό να προβλέπεται.
Σύσσωμα τα μέλη της δημαρχιακής επιτροπής, βρέθηκαν κοντά στους ιδιοκτήτες, οι οποίοι ανέφεραν ότι, θα προβούν στο «ξήλωμα» των όποιων κατασκευών, ύστερα από σύσταση της δημαρχιακής επιτροπής και όλα τα θέματα αυτά θα επανεξεταστούν από το τμήμα υγιεινής και εφόσον δεν παρατηρηθεί παρανομία, το θέμα θα «κλείσει». Οι δημοτικοί σύμβουλοι – μέλη της δημαρχιακής επιτροπής, αφουγκραζόμενοι τη «βαριά ανάσα» της αγοράς, δείχνουν επιείκεια στους καταστηματάρχες.
Το μέλος της δημαρχιακής επιτροπής Χρήστος Πούλιος, επανέφερε το θέμα του υπομνήματος, το οποίο πρέπει να δημιουργηθεί, ούτως ώστε να μην έχει κανένας πρόβλημα, αφού οι καταστηματάρχες θα γνωρίζουν τι ακριβώς μπορούν να κατασκευάσουν. Η πολεοδομία πάντως αναφέρει ρητά ότι, απαγορεύεται κάθε είδους κατασκευή μπροστά σε καταστήματα.
«Εμείς έχουμε χρονικά περιθώρια, για να προβούμε στις ενέργειες, οι οποίες προβλέπονται. Όταν είναι ένα κατάστημα χωρίς άδεια, είμαστε υποχρεωμένοι, βάσει νομοθεσίας, να τηρήσουμε όλη την προβλεπόμενη διαδικασία, όπως να δοθούν προθεσμίες και να καλεστεί ο ιδιοκτήτης, ο οποίος μπορεί να φέρει αντιρρήσεις», είπε παλιότερα για το θέμα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Λεωνίδας Κωνσταντινίδης.
Ο δήμος Ξάνθης σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να μπει λουκέτο σε κανένα κατάστημα της πόλης, σε μια περίοδο μάλιστα, στην οποία η οικονομική συγκυρία, δυσκολεύει πολύ την καθημερινότητα όλων.
Τα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης, αφορούσαν σε εγκρίσεις όρων διακηρύξεων έργων και άλλα καθημερινά θέματα.

Σχετικά Άρθρα