Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Ο Αντώνης Σαμαράς στην Ξάνθη στη 2η προσυνεδριακή διάσκεψη της Ν.Δ. Ο Αλέκος Κοντός «γέμισε» την αίθουσα (video & pics)

 synedrio ND xanthis 2015 synedrio ND xanthis 2015 (1) synedrio ND xanthis 2015 (2) synedrio ND xanthis 2015 (3) synedrio ND xanthis 2015 (4) synedrio ND xanthis 2015 (5) synedrio ND xanthis 2015 (6) synedrio ND xanthis 2015 (7) synedrio ND xanthis 2015 (8)

Στην  Ξάνθη βρέθηκε το Σάββατο 8 Μαΐου ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, και πρώην Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς στα πλαίσια της προσυνεδριακής διάσκεψης της Ν.Δ.  με θέμα την «Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με στελέχη του κόμματος από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια της 2ης προσυνεδριακής διάσκεψης του κόμματος της Ν.Δ. , αναπτύσσοντας πολιτικές σκέψεις για θέματα σχετικά με τις  διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, ισχυριζόμενος ότι όλα αυτά έχουν πάει πίσω τη χώρα ολόκληρη.

Ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Για 4 χρόνια εκλεχτήκαμε και στα δυόμιση βγάλαμε τη χώρα από την εντατική. Στο τρίτο τρίμηνο του 2014 η άνοδος στην ανάπτυξη ήταν όχι μόνο θετική αλλά και η μεγαλύτερη της ευρωζώνης.

Για κόκκινες γραμμές μιλάνε αλλά πάνε τη χώρα γραμμή στο μνημόνιο

Σήμερα χαίρονται ότι δόθηκαν λεφτά για τη frontex, αυτοί που θα την έδιωχναν μόλις θα αναλάμβαναν την εξουσία.

Φορολογούν την επιδότηση στους αγρότες αν είναι πάνω από 12.000 ευρώ, πρώτη φορά φορολογείται επιδότηση από την ΕΕ

Έλεγαν ότι εμείς δεν διαπραγματευόμαστε και να τι γίνεται με αυτούς που τάχα διαπραγματεύονται .

Βρήκαμε το ΦΠΑ της εστίασης στο 23 το κατεβάσαμε  στο 13 και τώρα αυτοί με την τάχα υπερήφανη διαπραγμάτευση το βρήκαν από εμάς στο 13 και θα το πάνε τώρα στο 18….

Το θέμα μας είναι η Τοπική  Αυτοδιοίκηση και να θυμηθούμε ότι εμείς πράγματι επιβάλαμε περικοπές παντού , στις δαπάνες,  παντού. Υπήρχαν ελλείψεις 9,5%, αλλά αποθεματικά  δεν διανοήθηκε κανείς να αγγίξει, ρευστά διαθέσιμα δεν διανοηθήκαμε να  ακουμπήσουμε.»

Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος

“Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη  αλλά και ιστορική  καμπή τόσο  για την πατρίδα μας όσο  και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση πραγματοποιείται αυτή η προσυνεδριακή συνάντηση.

Δίνει τη δυνατότητα να κατατεθούν απόψεις και θέσεις  για τα  καίρια προβλήματα που ταλανίζουν την ΤΑ θέματα που συζητούνται αυτή τη στιγμή στο τακτικό μας συνέδριο της ΚΕΔΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη την τελευταία σήμερα ημέρα των εργασιών του στη Χαλκιδική.

Ιδιαίτερα δύσκολη η στιγμή, οχι μόνο γιατί  βιώνουμε τεράστιες αλλαγές, αλλά και γιατί η χώρα έχει παραλύσει εν αναμονή των εξελίξεων. Δεν είναι μόνο η ψυχολογία της αγοράς που είναι στο ναδίρ αλλά και ότι δεν υπάρχει κάτι στο ορατό μέλλον που να εγγυάται την ανάκαμψη της οικονομικής αισιοδοξίας. Πλήρης αβεβαιότητα .

Μπορεί η Τοπική  Αυτοδιοίκηση να μείνει βουβή σε αυτή την κατάσταση; Μπορεί να παραμείνει στο καβούκι της και να περιμένει της εξελίξεις ως παθητικός  παρατηρητής και θύμα ταυτόχρονα;

Η Τοπική  Αυτοδιοίκηση  όχι μόνο γνωρίζει τα προβλήματα του πολίτη αλλά και μπορεί  να τα εκφράσει με τον καλύτερο τρόπο. Να δώσει λύσεις εκεί που το κράτος δεν μπορεί να δώσει λύσεις σήμερα

Η κρίση τα τελευταία χρόνια ανέδειξε τους Δήμους ως το μόνο Δημόσιο φορέα που στάθηκε όρθιος, δίπλα και συμπαραστεκόμενος στις χειμαζόμενες τοπικές κοινωνίες.

Αν οι Δήμοι δεν είχαν σταθεί με αξιοπρέπεια απέναντι στην κοινωνία η χώρα είναι σίγουρο ότι σήμερα θα είχε προ πολλού  τελειώσει.”

Γιώργος Παυλίδης

“Η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας καλείται για μία ακόμη φορά να παίξει το ρόλο που της έταξε η ιστορία”

Σχετικά Άρθρα