Επιστολές Τελευταία Νέα

Ο Αθανάσιος Πάσχου για την παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτών

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Αθανάσιος Πάσχου μας απέστειλε την παρακάτω επιστολή σχετικά με την παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτών που γιορτάζεται στις 12 Μαΐου.

Τιμούμε σήμερα τη Γυναίκα Νοσηλεύτρια, τον Άνδρα Νοσηλευτή, όλους τους νοσηλευτές της επικράτειας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα υγείας και κυρίως αυτούς που στηρίζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ειδικότερα όμως τιμούμε το  νοσηλευτικό προσωπικό του Γ.Ν.Ξάνθης που σε αυτήν την ιδιαίτερη και ευαίσθητη περιοχή της χώρας μας, στη Θράκη, δίνει το δικό της αγώνα έτσι ώστε οι πολίτες του Νομού μας να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας από όλους ανεξαιρέτως τους νοσηλευτές μας, αντιπαρερχόμενοι των αντίξοων συνθηκών εργασίας που πολλές φορές ξεπερνούν τα όρια της καλώς εννοούμενης ανθρώπινης αντοχής.

Τους λίγους μήνες που ευρίσκομαι στο Νοσοκομείο   πολλές φορές μου δόθηκε η ευκαιρία να διαπιστώσω εκ του σύνεγγυς την υπερπροσπάθεια που οι νοσηλευτές μας καταβάλλουν προκειμένου να ευρίσκονται κοντά στον ανθρώπινο πόνο και στο σύνολο των περιπτώσεων που απαιτήθηκε παρέσχον την προβλεπόμενη  νοσηλεία και βοήθεια προς τους πολίτες σε άριστο βαθμό και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα και την δεοντολογία.

Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου σε όλο το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας για όλες τις προσπάθειες που καταβάλλει σε μόνιμη βάση και καθ’ όλο το 24ωρο προκειμένου να διατηρείται το επίπεδο νοσηλείας των ασθενών του Νομού Ξάνθης σε βαθμό που συναντά πλήρως τις αρχές της ατομικής αξιοπρέπειας και της αξίας του Ανθρώπου όπως αυτά προβλέπονται από το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και προϋποθέτουν την ίση πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως χρώματος, εθνικότητας, φυλής και θρησκείας.

Εύχομαι στο Νοσηλευτικό Προσωπικό η σημερινή ημέρα, εκτός από γιορτή, να είναι ημέρα περισυλλογής και μνήμης για όσους πρωτοπόρους ξεκίνησαν την ιδέα του Νοσηλευτή αλλά και σε όσες και όσους νοσηλευτές θυσιάστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους και ήταν παρόντες σε όλα τα μεγάλα γεγονότα και πολέμους των δύο τελευταίων  αιώνων. Χρόνια Πολλά σε όλους τους Νοσηλευτές μας.

Σχετικά Άρθρα