Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Οριστική και μόνιμη λύση για το Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης έδωσε ο Αλέκος Κοντός

Εντάσσεται ως Παράρτημα στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

ONI?IEIAEA AEA OO?IEIAEEI EAIONI IAIECO 11-07-2014

Τέλος στα προβλήματα του ψυχολογικού κέντρου Ξάνθης έδωσε τροπολογία που κατέθεσε στην Βουλή ο Ξανθιώτης Βουλευτής και πρώην υπουργός Αλέκος Κοντός. Η τοπολογία που συνυπογράφηκε και από τον Βουλευτή του ΠαΣΟΚ Δημήτρη Σαλτούρο δίνει οριστικό τέλος στην αγωνία και ανασφάλεια εργαζομένων και γονιών. Υπενθυμίζω ότι το πρόβλημα ήταν πολύ μεγάλο μιας και οι εργαζόμενοι έμεναν επί 8 μήνες απλήρωτοι.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής, στο «Στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Τροποποίηση διατάξεων του κώδικα κατάστασης δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (ν.3528/2007)- επιλογή προϊστάμενων οργανικών μονάδων και άλλες διατάξεις» ζητώντας την μετονομασία του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης σε Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Ξάνθης» και την ένταξή του ως Παράρτημα στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Τροποποίηση διατάξεων του κώδικα κατάστασης δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (ν.3528/2007) – επιλογή προϊστάμενων οργανικών μονάδων και άλλες διατάξεις»

Το ίδρυμα με την επωνυμία «Ψυχολογικό Κέντρο Βορείου Ελλάδος -Παράρτημα Ξάνθης», το οποίο συστήθηκε και λειτουργεί ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, μετατρέπεται σε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παίδων με Αναπηρία Ξάνθης» και τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Με το άρθρο 23 του ν. 3402/2005 μετετράπη το Ψυχολογικό Κέντρο Βορείου Ελλάδος από νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου σε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου. Εντούτοις, εκ παραδρομής, δεν συμπεριλήφθη το παράρτημα Ξάνθης στο νέο φορέα που συστήθηκε. Με την παρούσα ρύθμιση διορθώνεται το ανωτέρω πρόδηλο σφάλμα λαμβάνοντας υπόψη ότι το Ψυχολογικό Κέντρο Βορείου Ελλάδος- Παράρτημα Ξάνθης αποτελεί αναπόσπαστο παράρτημα του Ινστιτούτου Αναπτυξιακής Αποκατάστασης Θεσσαλονίκης, όπως αυτό έχει τροποποιηθεί και ισχύει. Σημειώνεται ότι το Ψυχολογικό Κέντρα Βορείου Ελλάδος – Παράρτημα Ξάνθης επιχορηγείται ετησίως από το Υπουργείο Οικονομικών μέσω του προϋπολογισμού της Περιφερειακής Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

 

Φώτο Κοντός!!!

Σχετικά Άρθρα