Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Οργώνει την Ευρώπη ο Μιχάλης Αμοιρίδης βρέθηκε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ στο Βερολίνο

amoiridhs berolino amoiridhs berolino (1)

Επιτυχία σημείωσε η συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «ΙΤΒ» στo Βερολίνο της Γερμανίας, που διεξήχθη  από 4 έως 8 Μαρτίου 2015, και συμμετείχε ως συνεκθέτης στο περίπτερου του ΕΟΤ. Η παρουσία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στη Γερμανία έγινε στα πλαίσια του προγράμματος τουριστικής της προβολής και της στόχευσης του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Παυλίδη να καταστεί η Ανατολική Μακεδονία και Θράκης Τουριστικός Προορισμός Αριστείας, με βασικό σκοπό τόσο τη μείωση της εποχικότητας του θερινού τουρισμού όσο και της χωρικής διεύρυνσης διαμονής αλλοδαπών επισκεπτών σε όλες τις Ενότητες της Περιφέρειας.

Ο απολογισμός των επαφών είναι θετικός. Οι επαγγελματίες της περιοχής, τουριστικοί πράκτορες, ξενοδόχοι που έδωσαν το παρών στην ΙΤΒ, έκαναν σειρά επαφών με βάση το χώρο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και κινήθηκαν με επιτυχία, έγινε δε παρουσίαση της Περιφέρειας σε τηλεοπτικά κανάλια και εφημερίδες των χωρών Γερμανίας, Ρωσίας, Πορτογαλίας, Αυστρίας από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Μιχάλη Αμοιρίδη.

Σημαντικές παρουσίες που τίμησαν την ΠΑΜ-Θ ήταν, η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς και Γερμανοί αξιωματούχοι, οι οποίοι στάθηκαν ιδιαίτερα στο περίπτερο της Περιφέρειας μας εντυπωσιασμένοι από τις δυνατότητες επισκεψιμότητας της περιοχής όλο το χρόνο.

Η Γερμανική και Διεθνής Αγορά αναζητά πέρα από τις θερινές διακοπές και τη θάλασσα, δυνατότητες διακοπών και άλλες εποχές του χρόνου. Η πεζοπορία, η ορειβασία, η ποδηλασία και οι λοιπές υπαίθριες δραστηριότητες, οι αυθεντικές γεύσεις, τα εθνικά πάρκα που μπορούνε να βρούνε στην περιοχή, τα αρχαιολογικά μνημεία και οι πολιτιστικές  δραστηριότητες, αποτελούν σημεία αναφοράς που πρέπει να εκμεταλλευτούν οι τοπικοί επιχειρηματίες και η κοινωνία.

Η Περιφέρεια στις εκθέσεις προβάλλεται ενιαία και παρουσιάζει τα πλεονεκτήματα των επιμέρους προορισμών της, οι οποίοι αλληλοσυμπληρώνονται με την διαφορετικότητα τους και αποτελούν μια ολοκληρωμένη τουριστική πρόταση, ώστε να μπορούν να επιτύχουν θετική ανταπόκριση από τους φορείς που προσεγγίζουν. Η παρουσία των επαγγελματιών στις εκθέσεις, με τις επαφές, την παρουσίαση του προϊόντος τους  και την προβολή της επιχείρησής τους έχει ικανοποιητικά και προσοδοφόρα αποτελέσματα.  Η συνεργασία της Περιφέρειας με τις τοπικές επιχειρήσεις δείχνει ότι θα ανταμειφτεί και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Σχετικά Άρθρα