slider Τελευταία Νέα

Ομιλίες με νόημα στον Καθεδρικό | φωτογραφίες – video

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 στις 6 το απόγευμα εψάλλει ο Δ’ κατά σειρά κατανυκτικός εσπερινός στον καθεδρικό ναό της του θεού Σοφίας Ξάνθης χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμονος παρουσία πλήθους πιστών.  Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας καλεσμένος αυτή την φόρα από την Μητρόπολη Ξάνθης για να μιλήσει ήταν ο  πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης προϊστάμενος του ιερού ναού Παναγίας Λαοδηγήτριας Θεσσαλονίκης π. Βαρνάβας Γιάγκου με θέμα: «Μεγάλη Τεσσαροκοστή: Ο δρόμος για το Χρήστο»

Ο λόγος του αρχιμανδρίτη ήταν λιτός και κατανοητός με απλές εκφράσεις αλλά με μεγάλο νόημα. Στο τέλος την ομιλίας ο κόσμος που θέλησε να τον μιλήσει τον συνεχάρει δίνοντας και αυτός υπόσχεση ότι θα ξαναέρθει. Μαζί του έφερε και τον Ιεροψάλτη Μανούση Δημήτρη από την Παναγία την Λαοδηγήτρια ο οποίος έψαλλε στο καθεδρικό ναό την ώρα του κατανυκτικού εσπερινού πριν την ομιλία.

Αυτή την Κυριακή 25 Μαρτίου στον Ε’ εσπερινό της Αποδόσεως του εορτής του Ευαγγελισμού καλεσμένος για να μιλήσει στο καθεδρικό ναό  θα είναι ο Μητροπολίτης Σισανίου κ Σιατίστης Παύλος.

Ακούστε ένα απόσπασμα από την ομιλία:

 

Φωτογραφίες:

 

Παλαιότερη ομιλία του π. Βαρνάβα:

 

 

Σχετικά Άρθρα