Γενική

Ομιλία στο λαογραφικό μουσείο με θέμα «έφεδρος υπίατρος Φίλιππος Νικόγλου»

Το βράδυ της Τετάρτης 21 Σεπτεμβρίου 2016, στην αίθουσα διαλέξεων του Λαογραφικού Μουσείου Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα : ¨Έφεδρος Υπίατρος του Βουλγαρικού Στρατού Φίλιππος Νίκογλου¨. Η ομιλία έγινε στα πλαίσια  των εκδηλώσεων της ΦΕΞ σε συνεργασία με την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Νομού Ξάνθης. Ομιλητής ήταν ο Αντγος ε.α. Νικόλαος Φωτιάδης, Πρώην Πρόεδρος της Ενώσεως Αποστράτων.

Η παρουσίαση ήταν εντυπωσιακή και συνδυάστηκε με προβολή μεγάλου αριθμού φωτογραφιών, σχεδιαγραμμάτων και άλλων ιστορικών ντοκουμέντων.

Το ακροατήριο, μικρό μεν σε αριθμό, υψηλού όμως πνευματικού επιπέδου, συνεχάρει τον ομιλητή και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ευκαιρία που δόθηκε ώστε να γνωρίσουν όλοι τον Έλληνα πατριώτη Φίλιππο Νίκογλου, τον χειρουργό γιατρό από την Στενήμαχο Ανατολικής Ρωμυλίας, ο οποίος επιστρατεύτηκε το 1912 στον Βουλγαρικό Στρατό ως Έφεδρος Υπίατρος και ενημέρωσε τις Ελληνικές Αρχές ότι οι Βούλγαροι με την VΙΙη Μεραρχία κινούνται προς κατάληψη της  Θεσσαλονίκης.

Από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Νομού Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα