Επιστολές Τελευταία Νέα

Ομάδα εθελοντών τυπώνει με 3D printers ασπίδες προσώπου για το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Ξάνθης

Η Ελλάδα όταν βρεθεί σε δυσκολία γίνεται μια γροθιά. Πριν λίγο πήρα το παρακάτω μήνυμα και είμαι περήφανος που έχουμε τέτοιους πολίτες στην Ξάνθη.

Διαβάστε:

«Καλησπέρα, αν θέλετε να γράψετε ένα άρθρο, έχει μαζευτεί μια εθελοντική ομάδα κάτοχοι 3D εκτυπωτών στην Ξάνθη και παράγουν Ασπίδες προσώπου για το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Ξάνθης».

Ζητώντας περισσότερες πληροφορίες μου ανέφεραν:

«Έχουμε μαζευτεί ιδιώτες και επαγγελματίες που χρησιμοποιούν 3d εκτυπωτές και σε συνεννόηση με γιατρούς έχουμε ξεκινήσει την παραγωγή ασπίδας προστασίας για το προσωπικό του νοσοκομείου, το αρχείο σχεδιάστηκε από την Prusa Τσέχικη εταιρία και το έχει δόσει ελεύθερο για εκτύπωση αλλά όχι για εμπορικό σκοπό.

Έχει πάρει την άδεια από το υπουργείο για χρήση στα νοσοκομεία. Αυτήν την στιγμή τρέχει μια πανελλαδική πρωτοβουλία αφιλοκερδώς και δουλεύουν πάνω από 400 εκτυπωτές πανελλαδικά για να καλύψουν τις ανάγκες. Οι ασπίδες δεν μπορούν αυτήν την στιγμή να προμηθευτούν από πουθενά. Η παραπάνω φωτο είναι από μια δική μου παρτίδα. Επίσης κάνω έκκληση όποιος έχει 3d printer και θέλει να προσφέρει να έρθει σε επαφή μαζί μου στο ΦΒ https://www.facebook.com/anestis.papachristou ή με τον γιατρό Γκάμπρα Κομνηνό».

Σχετικά Άρθρα