slider Τελευταία Νέα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τριήμερο θερινό βιωματικό πανεπιστήμιο στα Κομνηνά Ξάνθης

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τριήμερο θερινό βιωματικό πανεπιστήμιο στα Κομνηνά Ξάνθης στους χώρους του ξενοδοχείου “ΝΕΜΕΣΙΣ” από 18 έως 20 Αυγούστου 2017 με ευθύνη της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου από κοινού με το Σχολικό Σύμβουλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σάββα Μελισσόπουλο στο οποίο πήραν μέρος περίπου 150 άτομα από την Ξάνθη αλλά και την ευρύτερη περιοχή της ΑΜΘ. Η συμμετοχή ήταν δωρεάν και το παρακολούθησαν όχι μόνο όσοι συμμετείχαν στους προηγούμενους σεμιναριακούς κύκλους εκπαίδευσης, αλλά και  πολίτες, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, γονείς κ.ά. οι οποίοι ενδιαφέρονται γενικά για την Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή των νέων ανθρώπων, είναι ευαισθητοποιημένοι προς το συνάνθρωπο και το παιδί και έχουν ενδιαφέρον για την τυπική και την άτυπη εκπαίδευση.

Ήταν ένα ιδιαίτερα καινοτόμο και φιλόδοξο πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το οποίο συνδύασε όχι μόνο τις θεωρητικές και μεθοδολογικές προσεγγίσεις των θεμάτων της Γενικής και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, αλλά και βιωματικά εκπαιδευτικά εργαστήρια, τα οποία πραγματοποιήθηκαν τόσο από το βασικό εισηγητή των πρώτων σεμιναριακών κύκλων π. Απόστολο Καβαλιώτη Δρ Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ, όσο και από έγκριτους Πανεπιστημιακούς καθηγητές του Δ.Π.Θ εξειδικευμένους σε ζητήματα Αγωγής και Εκπαίδευσης. Το Θερινό Βιωματικό Πανεπιστήμιο υποστηρίχθηκε από θεσμικούς φορείς της Πολιτείας, το Υπουργείο Εσωτερικών και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Συνοπτικά τα θέματα που αναπτύχτηκαν στο Θερινό Πανεπιστημίο 

Μέρα πρώτη

Π. Σωτηρόπουλος: “Γιατί ο Πέτρος δυσκολεύεται στα μαθηματικά; Μαθηματικοφοβία ή μαθησιακές δυσκολίες;”

π. Α. Καβαλιώτης: “Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση : Ένταξη και Ενσωμάτωση”

Ε. Ταρατόρη – Σ. Μελισσόπουλος:”Τα 6 καπέλα της σκέψης”

Ε. Λημνιώτου: “Συνεκπαίδευση: Περιορισμοί και εμπόδια στην πράξη”

Μ. Δημάση :”Διαπολιτισμική διαχείριση της ετερότητας για την καταπολέμηση του Ρατσισμού και της Σχολικής Βίας”

 

Μέρα δεύτερη

Ε. Ταρατόρη – Σ. Μελισσόπουλος “Τα 6 καπέλα της σκέψης”

π. Α. Καβαλιώτης: “Αυτισμός και Σύνδρομο Down Βιωματικό Εργαστήρι”

Ε. Λημνιώτου: “Συνεκπαίδευση: Περιορισμοί και εμπόδια στην πράξη”

π. Α. Καβαλιώτης: “Αυτισμός και Σύνδρομο Down Βιωματικό Εργαστήρι”

Μ. Δημάση:”Διαπολιτισμική διαχείριση της ετερότητας για την καταπολέμηση του Ρατσισμού και της Σχολικής Βίας”

Ε. Λημνιώτου: “Συνεκπαίδευση: Περιορισμοί και εμπόδια στην πράξη”

Ε. Ταρατόρη – Σ. Μελι: “Διαπολιτισμική διαχείριση της ετερότητας για την καταπολέμηση του Ρατσισμού και της Σχολικής Βίας”

π. Α. Καβαλιώτης: “Αυτισμός και Σύνδρομο Down Βιωματικό Εργαστήρι”

 

Μέρα τρίτη

Πραγματοποιήθηκε Αρχιερατική θεία λειτουργία στην Ι.Μ Κομνηνών και ακολούθησε συζήτηση – αποτίμηση / αξιολόγηση εργασιών θερινού πανεπιστημίου και επίδοση πιστοποιήσεων.

Το Σάββατο το βράδυ πραγματοποιήθηκε γλέντι με ζωντανή μουσική και φαγητό στους εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου οπού παραβρέθηκε και xanthinews.gr και κατέγραψε το γεγονός.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την βραδιά αλλά και από τα τμήματα διδασκαλίας:

 

Σχετικά Άρθρα