slider Τελευταία Νέα

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 3ο Πανελλήνιο Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Άβατο Ξάνθης

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε  για τρίτη συνεχόμενη χρόνια στις 24 και 25 Ιουνίου, το 3ο Πανελλήνιο Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Άβατο Ξάνθης.

24 παιδικά και εφηβικά χορευτικά συγκροτήματα, πάνω από 550 φιλοξενούμενοι από την Αθήνα έως τον Έβρο, συναντήθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο στο φιλόξενο Άβατο του Δήμου Τοπείρου και παρουσίασαν χορούς από όλη την Ελλάδα.

Εμπνευστής και διοργανωτής του θεσμού ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αβάτου, με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, το Δήμο Τοπείρου αλλά και τη στήριξη επιχειρηματιών της Ξάνθης .

Τα μέλη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού πριν την έναρξη των διήμερων εκδηλώσεων ψυχαγώγησαν τα παιδιά με παιδαγωγικά παιχνίδια ενώ οι κυρίες  του Αβάτου ετοίμασαν εδέσματα της υποδοχής.

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου, και τις δύο ημέρες στις 19:00 το απόγευμα ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκε παρέλαση όλων των πολιτιστικών συλλογών με την είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Στο χώρο παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων, ο δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου ενώ την δεύτερη μέρα στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε και ο μοναχός Αρσένιος  που για λίγες μέρες διαμένει στο μετόχι της μονής Βατοπεδίου στο Άγιο Νικόλαο.

Η υπερδραστήρια πρόεδρος του Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Αβάτου κ. Ματούλα Βουλγαράκη και ο έμπειρος χοροδιδάσκαλος και υπεύθυνος για την επιμέλεια του φεστιβάλ κ. Πέτρος Δομβρίδης αλλά και όλα τα μέλη του ΔΣ και εθελοντές του χωριού ένωσαν τις δυνάμεις τους για ένα αποτέλεσμα που ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων κα εδραίωσε έναν καινούργιο θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα τις Ξάνθης.

Η xanthnews.gr ήταν εκεί και τις δύο μέρες καλύπτοντας τις εκδηλώσεις.

 

 

Σχετικά Άρθρα