Αθλητικά Τελευταία Νέα

Ολοκληρώθηκε η 2 η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ Πολιτιστικών Συλλόγων Ξάνθη

Ολοκληρώθηκε η 2 η αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος Πολιτιστικών Συλλόγων με τα παιχνίδια να διεξάγονται στα γήπεδα Αλ. Μπαλτατζής καθώς και στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ξάνθης.

Πέντε ομάδες μπόρεσαν να διπλασιάσουν τις νίκες τους και να μοιράζονται την 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 4 βαθμούς ενώ οι περσινοί πρωταθλητές Κατασκηνωτές καθώς και οι Βάτραχοι μετά τις ήττες τους πήραν για πρώτη φορά το ροζ φύλλο αγώνα την φετινή χρονιά. Χωρίς νίκη παραμένουν 5 ομάδες.

Στο εναρκτήριο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής οι Αιμοδότες έδειξαν αγωνιστική συνέπεια σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, είχαν υψηλά ποσοστά ευστοχίας και νίκησαν εύκολα τον Λεπενιώτη σημειώνοντας την 2η νίκη στο πρωτάθλημα. Αντίθετα η ομάδα των Σαρακατσάνων από την αρχή έδειξε πως δεν βρισκόταν σε καλή κατάσταση και έτσι μοιραία ήρθε η δεύτερη ήττα.

Άλλη μια ομάδα που διπλασίασε τις επιτυχίες της ήταν η Οδρύσσες που και αυτή με την σειρά της επικράτησε εύκολα επί των Απίθανων με σκορ 62-37 στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία των αγώνων της Κυριακής. Όπως και ο Λεπενιώτης έτσι και οι Απίθανοι του Μυρωδάτου έχουν συμπληρώσει 2 αγώνες χωρίς να γευτούν την χαρά της νίκης.

Πρόσκοποι και Παιχτούρες διασταύρωσαν τα ξίφη τους το απόγευμα της Κυριακής με την συνάντηση να έχει δυο αγωνιστικά πρόσωπα. Οι Πρόσκοποι προηγήθηκαν με 25-13 και έδειξαν να έχουν τον έλεγχο της αναμέτρησης αλλά οι Παιχτούρες με ένα συνολικό σκορ 6-26 κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να προηγηθούν με 31-39. Ένα σκορ που ήταν αρκετό για να τους δώσει την 2η νίκη.

Οι Βάτραχοι μετά την ήττα της πρεμιέρας από τους Αιμοδότες μπόρεσαν αυτή την αγωνιστική να πανηγυρίσουν σημειώνοντας μεγάλη σε έκταση νίκη επί της Γέφυρας. Από τα πρώτα λεπτά οι Βάτραχοι πήραν προβάδισμα το οποίο με το πέρασμα του χρόνου ολοένα και μεγάλωνε. Αντίθετα η Γέφυρα έμεινε χωρίς νίκη και την 2η μέρα αλλά έδειξε σημάδια βελτίωσης και σίγουρα ο χρόνος είναι υπέρ τους.

Οι Ανεπρόκοποι μπορεί να προηγούταν σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και να έφτασαν στο 59-50 λίγα λεπτά πριν την λήξη αλλά τα Διομήδεια ήταν αυτά που πήραν στο τέλος τους βαθμούς της νίκης με σκορ 63-66 στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία των αγώνων της Δευτέρας.

Οι Παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές της Ξάνθης μπορεί να ξεκίνησαν νωθρά τον αγώνα απέναντι στους Απαράδεκτους αλλά ένα ξέσπασμα στο 2ο δεκάλεπτο ήταν αρκετό να φτάσει η διαφορά σε διψήφια επίπεδα και να διατηρηθεί με μικρές αυξομειώσεις έως το τέλος. ΄

Στο τελευταίο παιχνίδι που διατήρησε το ενδιαφέρον έως τα τελευταία δευτερόλεπτα οι Κατασκηνωτές νίκησαν με 49-44 τον Ψηλορείτη σημειώνοντας την 1η νίκη στο πρωτάθλημα απέναντι σε έναν αξιόμαχο αντίπαλο που έμεινε από δυνάμεις και ιδέες στα τελευταία κρίσιμα λεπτά.

Μείνετε μαζί μας καθώς και την ερχόμενη εβδομάδα τις απογευματινές ώρες υπάρχουν σπουδαίοι αγώνες που εξυπηρετούν έναν ακόμη σπουδαιότερο σκοπό που δεν είναι άλλος από την βοήθεια των συνανθρώπων μας.

Ευχαριστήριο

Η οργανωτική επιτροπή του πρωταθλήματος Πολιτιστικών Συλλόγων Ξάνθης αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει το παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης  για την παρουσία και την υγειονομική κάλυψη σε όλους τους αγώνες της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και ευελπιστεί πως αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί έως το τέλος της διοργάνωσης.

Για ακόμη μια φορά ο Ερυθρός Σταυρός δείχνει ότι δίνει το παρών όποτε του ζητηθεί.

Σχετικά Άρθρα