slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Οι συναντήσεις της Μαρίνας Παυλίδου με φορείς και πολίτες της Ξάνθης

Στο πλαίσιο ολοκλήρωσης των επισκέψεων, συναντήσεων και επαφών με φορείς και πολίτες του Ν. Ξάνθης, η υποψήφια βουλευτής Ν.Δ κα Μαρίνα Παυλίδου, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Μύκης, καθώς επίσης και τον Σύλλογο ΑΜΕΑ-τυφλών Ξάνθης.

ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΥΚΗΣ 

Στο Δημαρχείο Μύκης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κοΤζεμήλΚαπζά, παρόντων των αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων, όπου ενημερώθηκε για το έργο της απερχόμενης διοίκησης και συγχρόνως για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η «δύσκολη» ορεινή περιοχή.

Στο τέλος της συζήτησης η κα Παυλίδου επεσήμανε την σημαντική προσπάθεια που γίνεται από την δημοτική αρχή στα πλαίσια ανάπτυξης, αλλά και εξυπηρέτησης καθημερινών αναγκών των οικισμών, ενώ εξήρε τα σημαντικά βήματα που έγιναν στην κατεύθυνση δημιουργίας μελετών, αλλά και ένταξης σημαντικών έργων, με κυριότερο αυτό της ύδρευσης έντεκα (11) οικισμών, που τόσο ανάγκη είχαν οι δημότες.

Η κα Παυλίδου ωστόσο δήλωσε πως πρέπει ο αγώνας για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των ανθρώπων της ορεινής περιοχής να είναι διαρκής και πως χρειάζονται πολλά ακόμη έργα να γίνουν για να αισθανθούν οι κάτοικοι που κατοικοεδρεύουν εκεί ισότιμα μέλη της Ελληνικής κοινωνίας.

Στα πλαίσια της συνάντησης επισημάνθηκαν επίσης τα μεγάλα έργα που ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν επί Νομαρχίας του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη και που η κα Μαρίνα Παυλίδου είπε πως θα πρέπει να συνεχιστούν ώστε να ολοκληρωθεί ο ευρύτερος σχεδιασμός που προβλέπει σημαντικές και καινοτόμες παρεμβάσεις σε όλους τους οικισμούς του Δήμου Μύκης, δεσμευόμενη να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της στην πραγμάτωση αυτού του σχεδιασμού.

ΜΕ ΤΑ ΑΜΕΑ- ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΥΦΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

Η υποψηφία βουλευτής Ν.Δ κα Μαρίνα Παυλίδου είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τα μέλη της διοίκησης των Συλλόγων ΑΜΕΑ-Τυφλών Ν. Ξάνθης, όπου συζητήθηκαν για αρκετή ώρα τα αιτήματα των συμπολιτών μας με ιδιαίτερες ικανότητες, που είναι αρκετά και απόλυτα δικαιολογημένα.

Η προσβασιμότητα στην πόλη και σε δημόσια κτίρια, η τοποθέτηση ειδικών σημάτων στους φωτεινούς σηματοδότες, ο σεβασμός των λωρίδων τυφλών, αλλά και οι ράμπες ΑΜΕΑ στα πεζοδρόμια όπου υπάρχουν, θα πρέπει να αποτελέσουν πεδίο ιδιαίτερης προσοχής και ευαισθητοποίησης όλων μας, αλλά και της δημοτικής αρχής, ενώ –όπως χαρακτηριστικά είπε- θα πρέπει να δοθεί και η ανάλογη παιδεία στους πολίτες από σχολικής ηλικίας, ώστε να αντιμετωπίζουν τα ΑΜΕΑ ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας και να σέβονται τις δομές που υπάρχουν –όπου υπάρχουν- για την εξυπηρέτησή τους.

Σχετικά Άρθρα