Κοινωνία Τελευταία Νέα

Οι μαθητές δίνουν το μήνυμα για πεζοπορίες στα Ξανθιώτικα μονοπάτια

– Μ. Νταουτίδης: η τοπική κοινωνία κοντά στους μαθητές !

 ntaoytidhs

Το 2ο Γ/σιο Ξάνθης κάνει πράξη το περιβαλλοντικό ενδιαφέρον και την αγάπη των μαθητών για το δίκτυο μονοπατιών που περιβάλλει την πόλη μας. Οι μαθητές σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και ευαισθητοποιώντας το κοινό της Ξάνθης επιχειρούν και συνεχίζουν να “ντύνουν” τα μονοπάτια με το μεράκι, τη διασκέδαση και τη πηγαία διάθεση τους, με στόχο την χαρά και ψυχαγωγία που προσφέρει η γνωριμία και περιήγηση στα πανέμορφα περιαστικά μονοπάτια της πόλης.

Μετά από την τοποθέτηση πληροφοριακού περιεχομένου ξύλινων πινακίδων στο “Μονοπάτι Παναγιάς”  (Σαμακώβ – ΙΜ Καλαμούς), σειρά έχει η τοποθέτηση κεντρικής πινακίδας αφετηρίας, που κοσμεί τον ευρύτερο χώρο στη γέφυρα του π. Κόσυνθου στο Σαμακώβ, καθώς από το συγκεκριμένο σημείο ξεκινούν ως αφετηρία οι περισσότερες πεζοπορικές προτάσεις προς τον ορεινό όγκο.

Τα μονοπάτια Ζωής, Κρουνών, Κεραιών, Νερού, Πολυβολείου, είναι πλέον πιο προσιτά στον καθένα, καθώς έχουν όνομα, χαρακτήρα και την “μαθητική προσπάθεια” των παιδιών και καθηγητών. Αποτελούν ιδανικές διεξόδους άθλησης, γνώσης και διασκέδασης για όλους και είναι εξίσου εύκολα και προσιτά για κάθε επίπεδο φυσικής κατάστασης και ηλικίας.

Ο δ/ντης του 2ου Γ/σιου Μ. Νταουτίδης ευχαρίστησε ιδιαίτερα γνωστό επιχειρηματία ξενοδοχείου στην Ξάνθη για την ευγενική του χορηγία και συμπαράσταση στις μαθητικές πρωτοβουλίες, ενώ ευχήθηκε μέσα από τέτοια σχ. προγράμματα να υπάρξει και γενικότερη ενίσχυση του τοπικού τουρισμού και της προβολής της Ξάνθης.

Δεν μένει πλέον από όλους,  παρά να γνωρίσουν από κοντά και να περπατήσουν στις υπέροχες πεζοπορικές διαδρομές που προτείνονται και να βιώσουν από κοντά την αρμονική σχέση με τη φύση. Οι μαθητές δίνουν το μήνυμα….

PINAKIDA AFETHRIAS TELIKO

Σχετικά Άρθρα