Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Οι γονείς του 9 ου δημοτικού ευχαριστούν τον Φώτη Καραλίδη για την συμβολή του στην έκδοση βιβλίου

paradosiaka paixnidia

Με μεγάλη χαρά κρατάμε στα χέρια μας τη δημιουργία των μαθητών/τριών της ΣΤ τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, το βιβλίο «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ». Τα παιδιά της ΣΤ τάξης, στα πλαίσια Προγράμματος Πολιτισμικής Εκπαίδευσης, στο οποίο πρωτοστάτησε η εκπαιδευτικός Φυσικής  Αγωγής του σχολείου μας , κ. Ιωαννίδου Βασιλική, αποφάσισαν να ερευνήσουν, να μάθουν,  να διασώσουν τα Παραδοσιακά Παιχνίδια.

Σε μια συλλογική προσπάθεια, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας,  στην αυλή του σχολείου μας ζωντάνευαν σ΄όλη τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς,  τα παιχνίδια των παππούδων και των γονιών τους. Με πρωτοβουλία της ΣΤ  τάξης  τα παιχνίδια καταγράφηκαν, και το βιβλίο μας, χαρίστηκε στα παιδιά και παραμένει στο σχολείο μας ως παρακαταθήκη και για τις επόμενες γενεές. Ευχαριστούμε τον κ. Καραλίδη Φ., Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης για τη σημαντική συμβολή του και  γιατί υιοθέτησε τη χρηματοδότηση της έκδοσης του βιβλίου. Ευχαριστούμε τον κ. Μάρκου Α., Δ/ντή  Α/θμιας  Εκπ/σης  νομού Ξάνθης, για την ιδιαίτερη στήριξή του στο έργο μας. Ευχαριστούμε τον κ. Κολλάρο Γ., Επίκουρο Καθηγητή, για τη στήριξή του. Ευχαριστούμε  τις οικογένειες των μαθητών/τριών μας για τη βοήθειά τους και ιδιαίτερα τις μητέρες που συμμετείχαν μαζί μας στη διοργάνωση των παραδοσιακών παιχνιδιών την ημέρα της παρουσίασης.

Το βιβλίο παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στην αυλή του σχολείου μας. Αξίζουν χιλιάδες συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριές μας για τις προσπάθειές τους και  για τη δημιουργία του βιβλίου τους. Θερμά συγχαρητήρια στην κ  Ιωαννίδου για  το έργο της και την καθοδήγηση των μαθητών,  και γιατί έλαβε  ένα από τα  πρώτα βραβεία αναρτημένης ανακοίνωσης με την αναρτημένη εργασία  «Παραδοσιακά Παιχνίδια» στο 22ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής κι Αθλητισμού, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων 9 ου Δημ..Σχ. Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα