Κοινωνία Τελευταία Νέα

Οι άθλιες οι συνθήκες στα κρατητήρια Ξάνθης, έφτασαν μέχρι την Βουλή

Κι άλλη φορά έχουμε αναφερθεί στην απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στα κρατητήρια της Ξάνθης αλλά φαίνεται ότι αυτήν την φορά το θέμα πάει παρακάτω. Με ερώτησή του στην Βουλή ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ, φέρνει στην δημοσιότητα το θέμα και ζητά λύσεις.

Η ερώτηση:

ΠΡΟΣ : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ : Άθλιες συνθήκες στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Ξάνθης

Ανεξάρτητα από τα όποια αδικήματα έχει διαπράξει κάποιος πολίτης, είναι προφανές πως η Πολιτεία δεν πρέπει να τον αντιμετωπίζει εκδικητικά. Ως εκ τούτου, σημαντικό πρόβλημα στην όλη διαδικασία απονομής δικαιοσύνης είναι, ειδικά στην Ξάνθη, η κατάσταση που επικρατεί στα κρατητήρια των αστυνομικών διευθύνσεων. Στην Ξάνθη ειδικά το θέμα των κρατητηρίων αγγίζει τα όρια του απαράδεκτου με δομικά και χρόνια προβλήματα στις φυλακές που δεν αφήνουν την κατάσταση να παρουσιάσει αξιοσημείωτη βελτίωση.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Ξάνθης, Πέτρος Χατζηαντωνίου, υπογράμμισε ότι: «Είναι αλήθεια ότι έγιναν σοβαρές παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας της ζωής όσων παραμένουν στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης. Υπάρχουν όμως προβλήματα συνολικά και με την παλαιότητα του κτιρίου που ζητούμε να αντιμετωπιστούν. Στο μεταξύ, η μόνη λύση βρίσκεται στην όσο το δυνατόν γρηγορότερη μεταγωγή των προφυλακισμένων στα σωφρονιστικά καταστήματα που θα πρέπει να πάνε».

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί :

Πως και πότε θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί το εν λόγω πρόβλημα καθιστώντας περισσότερο ανθρώπινες τις συνθήκες κράτησης των κρατουμένων ;

Ο ερωτών βουλευτής

Ιωάννης Λαγός

Βουλευτής Β’ Πειραιώς

Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή

Σχετικά Άρθρα