slider Παράξενα στο Internet Τελευταία Νέα

Οδηγός αγοράς: Τι πρέπει να προσέξω όταν αγοράζω γυαλιά ηλίου

Ο μέσος καταναλωτής επιλέγει ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου, όπως αγοράζει και ένα αξεσουάρ μόδας. Έχοντας ένα καινούριο ζευγάρι γυαλιών ηλίου κάθε χρόνο, ανανεώνουμε εύκολα και άμεσα την εικόνα μας. Οστόσο, σε πολλές περιπτώσεις φαίνεται να δίνουμε έμφαση περισσότερο στην εμφάνιση, παρά στη λειτουργικότητα και την προστασία που μας παρέχουν τα γυαλιά ηλίου.

Αν λοιπόν προχωρήσουμε φέτος σε μια τέτοια αγορά καλό είναι να θυμόμαστε ότι τα γυαλιά ηλίου, εκτός από ένα όμορφο αξεσουάρ, αποτελούν έναν αποτελεσματικό και άμεσο τρόπο προστασίας των ματιών μας, αλλά και της επιδερμίδας μας, από τις επιβλαβείς συνέπειες της υπεριώδους ακτινοβολίας.

 

Ορισμένες πρακτικές συμβουλές ενδεχομένως να αλλάξουν τα μέχρι σήμερα πιστεύω σας, παρουσιάζοντας έναν άλλο τρόπο σκέψης:

 

  1. Προστατεύστε τα μάτια σας! Η υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει ποικίλα προβλήματα στα μάτια, όπως καταρράκτη, εγκαύματα, ακόμα και καρκίνο. Τα γυαλιά ηλίου πρέπει να προστατεύσουν από αυτούς τους κινδύνους. Επιλέξετε λοιπόν γυαλιά που μπλοκάρουν τουλάχιστον το 99% της ακτινοβολίας UVB και το 95% των ακτινών UVA. Επίσης εξετάστε κατά πόσο μπορείτε να δείτε γύρω από τα πλαίσια των γυαλιών ηλίου – μήπως επιτρέπουν στις ακτίνες να εισέλθουν από την κορυφή ή τις πλευρές του σκελετού;

 

  1. Δεν αγοράζουμε γυαλιά ηλίου, εάν είναι χαρακτηρισμένα ως “κοσμητικά” (αισθητικά) ή δεν παρέχουν οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με υπεριώδη προστασία. Αναζητήστε γυαλιά με αντοχή στις γρατζουνιές, καθώς πολλοί φακοί έχουν πολύ εύθραυστες επιστρώσεις. Αν ξοδέψετε πολλά χρήματα, σίγουρα θέλετε τα γυαλιά σας να αντέξουν στον χρόνο. Ευτυχώς βέβαια οι κατεστραμμένοι φακοί μπορούν να αντικατασταθούν στα περισσότερα πρότυπα.

 

  1. Τα γυαλιά ηλίου υπάρχουν σε πολλά σχήματα και μεγέθη! Γενικά, η ύπαρξη αντίθεσης μεταξύ σχήματος προσώπου και σχήματος σκελετού είναι καλή ιδέα. Για παράδειγμα αν έχετε στρογγυλό πρόσωπο, σκελετοί με γωνίες είναι η καλύτερη επιλογή, ενώ αντίθετα αν το πρόσωπό σας έχει πολλές γωνίες, ένα πιο στρογγυλεμένο σχήμα σκελετού θα δείχνει ομορφότερο.

 

  1. Βεβαιωθείτε ότι τα γυαλιά ηλίου είναι κατάλληλα για εσάς. Δοκιμάστε και βεβαιωθείτε ότι δεν θα σας ενοχλούν στο κεφάλι. Το βάρος θα πρέπει να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο μεταξύ αυτιών και μύτης, και οι βλεφαρίδες δεν πρέπει να ακουμπούν το πλαίσιο ή τους φακούς. Θα χρειαστείτε αυτά τα γυαλιά ηλίου κατά τη διάρκεια των αθλητικών δραστηριοτήτων σας; Τότε θα θελήσετε ένα ωραίο, σφιχτό πλαίσιο, ενδεχομένως με λαβές από καουτσούκ. Εάν χρησιμοποιηθούν κατά το ψάρεμα ή γενικά σε νερό, είναι άκρως απαραίτητο να είναι πολωτικά.

 

  1. Το χρώμα των φακών δεν αποτελεί μόνο δήλωση μόδας, αλλά έχει επιπτώσεις στο κατά πόσο βελτιώνουν την αντίθεση και διαφοροποιούν τα χρώματα. Μερικά χρώματα ενισχύουν την αντίθεση, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι χρήσιμη. Ωστόσο, αυτό είναι συχνά σε βάρος της σωστής αντίληψης των χρωμάτων, η οποία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα (κατά την οδήγηση, για παράδειγμα, και πρέπει να είναι σε θέση να διαφοροποιήσει σαφώς τα χρώματα του φαναριού).

 

  1. Γδαρμένοι φακοί καθιστούν άχρηστα τα γυαλιά ηλίου. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι: Φακοί κατασκευασμένοι από πολυουρεθάνη NXT είναι ανθεκτικοί, ευέλικτοι, ελαφρείς, και έχουν μεγάλη οπτική διαύγεια, αλλά είναι ακριβοί. Το γυαλί είναι βαρύτερο, δαπανηρό, και ραγίζει σαν «αράχνη». Το πολυανθρακικό δεν είναι τόσο ανθεκτικό στις γρατσουνιές και παρέχει λιγότερη οπτική διαύγεια από την πολυουρεθάνη NXT ή το γυαλί, αλλά είναι πιο προσιτό. Το πολυαμίδιο είναι ένα λιγότερο χρησιμοποιημένο υλικό, το οποίο παρέχει μεγάλη οπτική διαύγεια, χωρίς τον κίνδυνο της θραύσης. Υπάρχουν σημαντικές διαφορές στην αντοχή στις γρατζουνιές σε φακούς από πολυανθρακικό, ανάλογα με το φινίρισμα, σκληρό επίστρωμα που εφαρμόζεται κατά τη διάρκεια της κατασκευής. Το ακρυλικό είναι επίσης προσιτό, αλλά είναι το λιγότερο ανθεκτικό και οπτικά σαφές.

 

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και να δείτε εκατοντάδες σχέδια με γυαλιά ηλίου μπορείτε να επισκεφθείτε το μεγαλύτερο κατάστημα οπτικών της Θράκης το GRAND ΟΠΤΙΚΑ στην 28 ης Οκτωβρίου 66 Ξάνθη. Τηλέφωνο 2541022705.

 

Βρείτε μας και στο Facebook: Grand Optika

 

Σχετικά Άρθρα