Αθλητικά Τελευταία Νέα

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο 7 ο Brevet- Ανάβαση Οροσειράς Ροδόπης Δασικού Χωριού Ερυμάνθου

Ο Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος ‘Δόξα Σταυρούπολης-Ξάνθης’ σας ενημερώνει για την έναρξη εγγραφών συμμετοχής στο 7ο Brevet – Ανάβαση Οροσειράς Ροδόπης Δασικού Χωριού Ερυμάνθου Ξάνθης.

Ο Σταύρος Παπαδόπουλος σε συνεργασία με τον ποδηλατικό σύλλογο Δόξα Σταυρούπολης-Ξάνθης διοργανώνουν για 7η φορά τη διήμερη ανάβαση Ροδόπης στις 7 και 8 Νοεμβρίου. Η αναχώρηση της εκδρομής θα γίνει από την Κεντρική Πλατεία Ξάνθης (Πλατεία Δημοκρατίας) το Σάββατο 7/11 στις 11:00 π.μ. με προορισμό το Δασικό χωριό Ερύμανθο, όπου θα γίνει και η διανυκτέρευση. Για πρώτη φορά, θα διεξαχθούν ξεχωριστές αναχωρήσεις (2 τον αριθμό), για τις δυο ποδηλατικές ομάδες που θα συμμετέχουν στη διαδρομή με χώμα ή άσφαλτο, αντίστοιχα.

Αναλυτικά: α) Για την road διαδρομή (άσφαλτο), τη πρώτη μέρα 7/11, θα διανυθούν 65km με θετικά υψομετρικά +1400μ από τη Ξάνθη προς το Δασικό χωριό. Τη δεύτερη μέρα 8/11, θα γίνει εκκίνηση από το Δασικό χωριό με προορισμό τον ορεινό όγκο της περιοχής Πρασινάδα – Παρανέστι και επιστροφή στη Ξάνθη, διαδρομή 125km με θετικό υψομετρικό +1200μ.

β) Για την χωμάτινη (mtb) διαδρομή, τη πρώτη μέρα 7/11, εκκίνηση από Ξάνθη με κατεύθυνση τη Σμίνθη και τελικό προορισμό το Δασικό χωριό, συνολικής διαδρομής 50 km και θετικά υψομετρικά +1300 μ. Τη δεύτερη μέρα, θα γίνει περιήγηση της ευρύτερης δασικής περιοχής και θα ακολουθήσει η επιστροφή στη Ξάνθη.

Χάρτες και υψομετρικά θα αναρτηθούν στην συνέχεια.

Η τιμή συμμετοχής είναι 38 ευρώ και περιλαμβάνει i) διανυκτέρευση στο δασικό χωριό σε ξύλινα σπιτάκια των 5 ατόμων, ii) βραδινό γεύμα με παραδοσιακή τοπική κουζίνα, iii) πρωινό την Κυριακή, iv) αναμνηστικό μετάλλιο και v) αντιανεμική μπλούζα. Επίσης, θα υπάρχει αυτοκίνητο συνοδείας για την μεταφορά των σακιδίων και των υδροδοχείων.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι κρατήσεις πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τις 30/10 με αποστολή στο email [email protected] ή στα τηλέφωνα 6944675792- 6972199848 και με την κατάθεση του απαιτούμενου ποσού σε λογαριασμό της Eurobank..0026.0730.46.0101221959. ή με πληρωμή στο κατάστημα sarikosbikes.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας. Η εκδήλωση θα αποτελέσει, για όλους συμμετέχοντες, μια μοναδική ποδηλατική εμπειρία σε ένα από τους ομορφότερους προορισμούς της οροσειράς Ροδόπης. Πληροφορίες: http://doxa.rnobf.gr

Σχετικά Άρθρα