slider Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Ξανθιώτες μαθητές βρέθηκαν στην Ιταλία που πλήττεται από τον κορονοϊό … γύρισαν το Σάββατο

Το Σάββατο επέστρεψε στην Ξάνθη σχολείο που βρέθηκε για εκδρομή στην Ιταλία. Καμία ανησυχία.

Στην Ιταλία αλλά εκτός των περιοχών που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό βρέθηκαν μαθητές σχολείου της Ξάνθης που επέστρεψαν στην πόλη το Σάββατο. Βέβαια χθες Κυριακή και σήμερα Δευτέρα υπάρχει από όλους ανησυχία, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού. Ωστόσο, δεν θα μπουν σε καραντίνα, καθώς δεν επισκέφτηκαν πόλεις της βόρειας Ιταλίας όπου εντοπίστηκαν τα περισσότερα κρούσματα.

Κεραμέως στον ΑΝΤ1: Προληπτική η αναστολή των εκδρομών στην Ιταλία

Καθησυχαστική εμφανίστηκε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με αφορμή τους μαθητές δέκα σχολείων που βρίσκονται σε περιοχές της Ιταλίας στο πλαίσιο σχολικών εκδρομών.

Η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι οι ελληνικές Αρχές κινήθηκαν με ταχύτητα και – όπως είπε – αμέσως μόλις είχαμε νέα για την εξάπλωση του κοροναϊού στην Ιταλία η πρώτη μας σκέψη ήταν στους μαθητές και τους φοιτητές που βρίσκονται στην γειτονική χώρα.

“Σπεύσαμε προληπτικά προκειμένου να ανασταλούν οι προγραμματισμένες εκδρομές στην Ιταλία. Ήταν να αναχωρήσουν κάποια σχολεία σήμερα (σ.σ. 24.02.2020) για την Ιταλία αλλά οι εκδρομές δεν θα γίνουν. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή δέκα σχολεία στην Ιταλία και διερευνούμε εάν είναι και παραπάνω”, σημείωσε η υπουργός Παιδείας για να προσθέσει:

“Δεν υπάρχει κανένα σχολείο που να βρίσκεται σε περιοχή που είναι σε καραντίνα. Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας”.

Αναφορικά με το εάν θα πρέπει να υποβληθούν σε εξετάσεις όσοι μαθητές επιστρέψουν από Ιταλία, η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνουν.

“Μόνο εάν εμφανίσουν κάποιο ανησυχητικό σύμπτωμα θα ελεγχθούν”, συμπλήρωσε.

Σχετικά Άρθρα