Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Ξανθιώτες από το Νέο Ζυγό έκλεψαν σκυλιά τζακ ράσελ αλλά τους συνέλαβε η ασφάλεια

tzak rasel skylia

Συνελήφθησαν στις 25-8-2014 το απόγευμα, στο Νέο Ζυγό Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, δύο άνδρες, ηλικίας 31 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι το βράδυ της προηγούμενης ημέρας 24-8-2014, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβησαν σε αγροικία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, από όπου αφαίρεσαν 3 σκυλιά (ράτσας τζακ ράσελ).

Στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν δύο από τα αφαιρεθέντα σκυλιά τα οποία παρέλαβε ο ιδιοκτήτης τους. Σημειώνεται ότι και οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Τα σκυλιά τζάκ ράσελ η Ιστορία

Ο ηγούμενος John Russell από το Ντέβον της Αγγλίας, με την ιδιότητα κυνηγού και παπά έκανε για πρώτη φορά εκτροφή των τζακ ράσσελ. Ήθελε να δημιουργήσει τα κατάλληλα σκυλάκια για το κυνήγι αλεπούς και έτσι τα πρώτα τζακ ράσσελ γεννήθηκαν το 1795. Απο το 1850 τα τζάκ ράσσελ αναγνωρίστηκαν ως ξεχωριστή φυλή .Σήμερα τα τζάκ ράσσελ έχουν χωριστεί σε δυο κατηγορίες ,τα τζάκ ράσσελ τεριέ και τα πάρσον ράσσελ τεριέ ,των οποίων η διαφορά είναι το μέγεθος τους με τα τζάκ ράσσελ τεριέ να έρχονται μεγαλύτερα σε μέγεθος.

Προσωπικότητα

Τα τζάκ ράσσελ είναι από τις πιο έξυπνες ράτσες σκύλων . Τα τζάκ ράσσελ παθιάζονται με το παιχνίδι είτε αυτό αφορά το κυνήγι αλεπούς, είτε αφορά να πιάσει ένα μπαλάκι που του πετάξατε στο σαλόνι σας .Το τζάκ ράσσελ μαθαίνει πολύ εύκολα χάρη στον πανέξυπνο χαρακτήρα του επίσης είναι πολύ πιστό σκυλάκι στο αφεντικό του αλλά με τους ξένους είναι λιγάκι καχύποπτο γιατί θέλει να μη διεκδικεί κανείς την περιοχή του .Το τζάκ ράσσελ είναι ατρόμητο και γενναίο παρά το μικρό του μέγεθος .Είναι ένα υπέροχο σκυλάκι συντροφιάς. Προσοχή μην κακομάθετε το τζάκ ράσσελ γιατί θα γίνει εκνευριστικός μιας και είναι ιδιαίτερα δραστήριος και ενεργητικός! (Οι τιμές τους κυμαίνονται από 150 έως και 500 ευρώ το κουτάβι!!)

Σχετικά Άρθρα