slider Τελευταία Νέα Τεχνολογία

Ξέρεις γιατί σκάει το μπετόν όταν πάρει υγρασία;

Τα πράγματα με την υγρασία είναι σύνθετα αλλά και απλά αν κατανοήσεις κανείς την όλη διαδικασία. Κάθε ποσότητα νερού που εισέρχεται σε ένα δομικό υλικό (τοιχοποιία, μπετό, ξύλο, γυψοσανίδα, σοβά, πλακάκια) δημιουργεί φθορές στο ίδιο το υλικό αλλά και προβλήματα υγείας στα άτομα που ζουν στο περιβάλλον του. Βάζοντας έναν κουβά γιατί στάζει το ταβάνι, δεν λύνεται το πρόβλημα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η οξείδωση (σκουριά) του οπλισμού μέσα στο μπετό. Η σκουριά έχει τετραπλάσιο όγκο από το σίδερο με αποτέλεσμα να σπάει το μπετό και να του δημιουργεί φθορές και ρηγματώσεις. Επακόλουθο επίσης είναι η μείωση της συνάφειας (πρόσφυσης) του μπετού με τον οπλισμό και μείωση της αντοχής της πλάκας του μπετού. Παράλληλα με τα προβλήματα του σπιτιού, έρχονται και τα προβλήματα υγείας λόγω μεγάλου ποσοστού σχετικής υγρασίας της ατμόσφαιρας μέσα στο χώρο (δωμάτιο) και αναπνευστικά προβλήματα λόγω μούχλας.

Μάθε περισσότερα κατεβάζοντας δωρεάν το

e-book του Κέντρου Δόμησης, από εδώ

το e-book φέρει τον τίτλο ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΩΞΕΤΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ και θα σας λύσει όλες τις απορίες που έχετε σχετικά με το θέμα.

Σχετικά Άρθρα