slider Αθλητικά Τελευταία Νέα

Ξάνθη για Ευρώπη! «Διέλυσε» με 3-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Με τον Γέντρισεκ να είναι καυτός και να πετυχαίνει δύο γκολ, το πρώτο μάλιστα με τρομερό σουτ από τα 40 μέτρα, η Ξάνθη πήρε το «ντέρμπι» της Ευρώπης κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και «στρογγυλοκάθισε» στην 5η θέση, που δίνει και το τελευταίο εισιτήριο για το Europa League.

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τους Ακρίτες, αφού με απόλυτη ευστοχία στις τρεις πρώτες τελικές τους εντός εστίας στο δεύτερο 45λεπτο, μετέτρεψαν σε θρίαμβο το παιχνίδι τους κόντρα στην ομάδα των Ιωαννίνων.

Με τη νίκη αυτή τη Ξάνθη έφθασε τους 39 βαθμούς, βγάζοντας ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης Ευρώπης, τον ΠΑΣ Γιάννινα που παρέμεινε στους 30 βαθμούς, χάνοντας ουσιαστικά κάθε ελπίδα για μια δεύτερη συνεχή χρονιά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το παιχνίδι

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι στην Ξάνθη και έχασε αρκετές ευκαιρίες για να μπει μπροστά στο σκορ. Κόντε, Καρανίκας και Σκόνδρας δεν κατάφεραν όμως να νικήσουν τον Ζίβκοβιτς, με τον τερματοφύλακα των Ακριτών να είναι αυτός που κράτησε την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Η μοναδική καλή ευκαιρία για την Ξάνθη στα πρώτα 45 λεπτά ήρθε στο 24ο λεπτό, με την προβολή του Γέντρισεκ να αποκρούεται με διπλή προσπάθεια από τον Βελλίδη. Το ημίχρονο έκλεισε μάλιστα με μία ακόμη καλή φάση για το ΠΑΣ στο 33′, αλλά ο Λίλα πλάσαρε από κοντά άουτ, για το τελικό 0-0.

Το δεύτερο ημίχρονο όμως, ήταν ένας θρίαμβος για την ομάδα της Ξάνθης. Μόλις στο 50ο λεπτό, ο Ντουρίτσκοβιτς, με ένα εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή του ΠΑΣ, νίκησε το Βελλίδη και έβαλε μπροστά την ομάδα του στο σκορ, δίνοντάς της και την ώθηση στην ψυχολογία που φαινόταν να χρειάζεται. Έτσι, μέσα σε λίγα λεπτά, έγινε και το 2-0, με ένα απίστευτο γκολ από τον Γέντρισεκ. Ο φορ των γηπεδούχων, δοκίμασε ένα απίστευτο σουτ λόμπα από τα 40 μέτρα και κατάφερε να νικήσει για δεύτερη φορά το Βελλίδη, πετυχαίνοντας ίσως και το γκολ της χρονιάς. Οι Γιαννιώτες φάνηκε να τα έχουν κατόπιν χαμένα και θα μπορούσαν και να διασυρθούν. Στο 76′ ο Γέντρισεκ έκανε και το 3-0, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, ενώ στο 81′ ο Λουσέρο είδε το δοκάρι να μην του επιτρέπει το 4-0. Το τελικό 3-0 έφερε την Ξάνθη στην 5η θέση και μετά τις ήττες του Πανιωνίου και του Αστέρα Τρίπολης, έγινε το φαβορί για την έξοδο στην Ευρώπη.

Οι συνθέσεις στο Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σβάρνας, Ντε Λούκας, Τριάδης, Ντουρίτσκοβιτς, Μεχία, Φλίσκας, Γέντρισεκ, Σιλά, Λισγάρας (21’ Φασίδης), Μπρίτο (46’ Κάστρο).

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Λίλα, Μιχαήλ, Γιάκος (68’ Χέλκβιστ), Τζημόπουλος, Κόντε, Τσικάρσκι, Καρανίκας (53’ Νικολιάς), Μανθάτης, Σκόνδρας (57’ Χαλκιαδάκης).

newsit

Σχετικά Άρθρα