slider Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Νυχτερινή καταδίωξη σε χωριά της Ξάνθης κατέληξε σε συλλήψεις

Συνελήφθησαν στις 3-8-2019, στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Ξάνθης, δύο (2) διακινητές, ένας 42χρονος αλλοδαπός και ένας 48χρονος ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά είκοσι πέντε (25) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον 48χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, στα Βαφέικα Ξάνθης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αβδήρων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 42χρονος, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους παραπάνω αστυνομικούς με τη συνδρομή και άλλων δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης.

Ακολούθως, το όχημα εισήλθε στην Εγνατία Οδό και λίγο πιο κάτω οι αστυνομικοί κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τον 42χρονο, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπίστωσαν ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκαέξι (16) μη νόμιμους μετανάστες.

Συνολικά κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, δύο (2) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμοδίους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα