Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Ντοκιμαντέρ για τον Λένιν στο πολυτεχνείο της Ξάνθης

20141113_211740 20141113_211627 20141113_211726

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, στο Πολυτεχνείο Ξάνθης εκδήλωση της K.Ο Ξάνθης του ΚΚΕ για τη σοσιαλιστική επανάσταση του 1917 στη Ρωσία και την μετέπειτα πορεία της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στην ΕΣΣΔ μέχρι το 1991. Η εκδήλωση ξεκίνησε με προβολή βίντεο αφιερωμένο στην κατάληψη της εξουσίας από την εργατική τάξη τον Οκτώβρη του 1917 στη Ρωσία, τις συνθήκες στις οποίες αυτή επιτελέστηκε, όπως επίσης και τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε το Κόμμα των Μπολσεβίκων με την καθοδήγηση του Β.Ι.Λένιν εκείνη την εποχή.

Ακολούθησε ομιλία για την πορεία της σοσιαλιστικής οικοδόμησης από τον Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρη Παπατολίδη. Παρουσιάστηκαν τα τεράστια πλεονεκτήματα που προσέφερε ο σοσιαλισμός στην εργατική τάξη και τους συμμάχους της λύνοντας βασικά προβλήματα της καθημερινότητάς τους (εξαφάνιση της ανεργίας, δωρεάν υγεία και παιδεία, ελεύθερος χρόνος, πρόσβαση στον πολιτισμό) σε πλήρη αντιδιαστολή με τη σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Τονίστηκαν τα λάθη και οι αδυναμίες που οδήγησαν σε αποδυνάμωση του σοσιαλισμού και πως αυτά διαμόρφωσαν όρους για το προσωρινό πισωγύρισμα με την ανατροπή του το 1991. Ακολούθησαν ερωτήσεις και πλούσια συζήτηση γύρω από τους προβληματισμούς για την πρώτη απόπειρα της ανθρωπότητας να οικοδομήσει μια νέα κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση και φτώχεια.

Σχετικά Άρθρα