Γενική

Νομάρχης Ξάνθης: «Η προσφορά των εθελοντικών ομάδων είναι τεράστια»

Η Νομαρχία Ξάνθης βράβευσε τους εθελοντές πυροσβέστες

Μία πολύ ωραία βραδιά, διοργανώθηκε από τη Νομαρχία Ξάνθης, στο χώρο της πισίνας του καζίνου, στη διάρκεια της οποίας βραβεύτηκαν οι εθελοντές πυροσβέστες, οι οποίοι προσφέρουν τεράστιο έργο, στις δύσκολες αποστολές κατάσβεσης πυρκαγιών. Η βραδιά έλαβε χώρα σε έναν πανέμορφο χώρο, μια ανάσα από το περιαστικό δάσος της Ξάνθης, το οποίο φυλάσσεται σαν κόρη οφθαλμού, από όλες τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης Νικόλαος Σκορτσάρης, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και τοπικών αρχών. Οι επίσημοι καλεσμένοι στο σύντομο χαιρετισμό τους, εξήραν την προσφορά όλων των εθελοντικών ομάδων, λέγοντας πως η συνδρομή τους είναι απαραίτητη, αφού το έργο που προσφέρουν είναι τεράστιο και μείζονος σημασίας.
Γεώργιος Παυλίδης: «Το περιαστικό δάσος που παραλάβαμε, πρέπει να το διατηρήσουμε και για τις επόμενες γενιές, γιατί σε αυτές ανήκει»
Το περιαστικό δάσος της Ξάνθης, αποτελεί ένα από τα ωραιότερα και μεγαλύτερα περιαστικά δάση της Ελλάδας, το οποίο πρέπει να διατηρηθεί πάση θυσία, όπως αναφέρθηκε από τους ομιλητές. Ο Νομάρχης Ξάνθης Γεώργιος Παυλίδης στην ομιλία του, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του δάσους, καθώς και στο φυσικό πλούτο της ευρύτερης περιοχής, λέγοντας πως ανήκουν σε όλους, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει, ότι η κύρια δύναμη για την προστασία αυτών, είναι όλοι οι πολίτες.
«Η κύρια δύναμη για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, είναι οι ίδιοι οι πολίτες. Οι μηχανισμοί της πολιτείας δεν φτάνουν ποτέ μόνοι τους να αντιμετωπίσουν όλα τα φαινόμενα. Χωρίς κοινωνική συμμετοχή, χωρίς κοινωνική ενεργοποίηση, χωρίς το δικό σας ενδιαφέρον, δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε και να φτάσουμε σε ένα τελικό αποτέλεσμα», ανέφερε ο κ. Παυλίδης εμφανώς συγκινημένος και ευχαριστημένος.
Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο Νομάρχης Ξάνθης δήλωσε ότι η προστασία του περιαστικού δάσους της Ξάνθης έχει δύο σκέλη. Το πρώτο σκέλος αφορά στην πρόληψη, ενώ το δεύτερο στην καταστολή. Κλείνοντας ο κ. Παυλίδης ευχαρίστησε όλους όσους συμμετέχουν στην προστασία του δάσους.
Στην εκδήλωση βραβεύτηκε η Ομάδα Διάσωσης Ξάνθης, ο Κυνηγητικός Σύλλογος Ξάνθης, ο Σύλλογος Μοτοσικλετιστών Ξάνθης «Οι πολυμήχανοι», το Αεραθλητικό κέντρο «Δημόκριτος», το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, η Τηλεπικοινωνιακή Ένωση Θράκης, καθώς και οι Ιορδανόπουλος Γεώργιος, Κοσμίδου Ειρήνη, Μεμέτ Αλή Ζεκή, Πασχάλης Σαράντης, Πασχάλης Σωτήρης, Πιστόλας Ιωάννης, Παπαχρήστος Κων/νος, Σοφιανίδου Ελευθερία και Τσάπαλης Γεώργιος.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα