slider Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Νεαροί έκλεψαν εκκλησία στο Χρυσοχώρι αλλά τους συνέλαβε η αστυνομία

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, πέντε κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, από οικίες και Ιερό Ναό, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 18 έως 22-1-2018, σε χωριά της Καβάλας.

Συνελήφθησαν την 22 και 23-1-2018, στο Χρυσοχώρι Καβάλας, από τους παραπάνω αστυνομικούς, δύο ημεδαποί, ηλικίας 28 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμη 26χρονο ημεδαπό, συνεργό των δύο δραστών, κατηγορούμενο για το ίδιο αδίκημα.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε, οι τρεις δράστες το παραπάνω χρονικό διάστημα, στο Χρυσοχώρι, τις Πηγές και το Ερατεινό Καβάλας, ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν έναν Ιερό Ναό και τρεις οικίες, καθώς επίσης επιχείρησαν να διαρρήξουν ακόμη μία οικία, χωρίς όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους.

Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων αφαίρεσαν συνολικά από το εσωτερικό των σπιτιών και του Ιερού Ναού, 3 ηλεκτρονικές – ηλεκτρικές συσκευές, κλειδιά οχήματος, το χρηματικό ποσό των 8.200 ευρώ και διάφορα έγγραφα.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοιες πράξεις. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ τις έρευνες ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νέστου.

 

Σχετικά Άρθρα