Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Νεαρά μπουμπούκια είχαν ρημάξει την Κομοτηνή. Πλούσια η δράση τους παρά το νεαρό της ηλικίας τους

diarikseis

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, τρεις διαρρήξεις σε γραφεία υπηρεσίας και επιχειρήσεις καθώς επίσης και μία κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας, που είχαν διαπραχθεί το χρονικό διάστημα 26-28/11/2014, στο νομό Ροδόπης. Συνελήφθησαν στις 28-11-2014 το απόγευμα, στην Κομοτηνή, από τους παραπάνω αστυνομικούς, πέντε ημεδαποί, ηλικίας 20, 19, 19, 17 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και φθορές.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί, εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες, διότι όπως προέκυψε, το χρονικό διάστημα 26 έως 28-11-2014, με διαφορετικές συνθέσεις, διέρρηξαν στην ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής, τα γραφεία μιας υπηρεσίας και δύο επιχειρήσεις, προκαλώντας φθορές και αφαιρώντας από το εσωτερικό τους:

7 tablet

5 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές

6 κινητά τηλέφωνα

1 ηλεκτρονική συσκευή

2 σφραγίδες και 1 εντύπωμα σφραγίδας υπηρεσίας

13 μεταλλικές κονκάρδες

Διάφορα εξαρτήματα κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών συσκευών. Προέκυψε επίσης ότι ο ένας 17χρονος, την 26/27-11-2014 το βράδυ, αφαίρεσε από τον Ίασμο Ροδόπης μία δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν σε διάφορα σημεία απόκρυψης, σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, όλα τα παραπάνω αφαιρεθέντα αντικείμενα και το δίκυκλο, τα οποία κατασχέθηκαν προκειμένου να αποδοθούν στους δικαιούχους τους. Βρέθηκε επίσης και κατασχέθηκε ένα διαρρηκτικό εργαλείο.

Σημειώνεται ότι οι δύο δράστες ηλικίας 20 και 19 ετών έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές, καθώς και ότι ο ένας 17χρονος, την 21-11-2014, διέφυγε από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, όπου κρατούνταν για διακεκριμένες κλοπές και ληστεία. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την  προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Σχετικά Άρθρα