slider Αγροτικά Τελευταία Νέα

Να μην αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών ζητούν Αλέκος Κοντός και ΣΑΣΟΕΕ

Επιστολή στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Ιωάννη Βρούτση, έστειλε την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 ο ΣΑΣΟΕΕ, σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών στους αγρότες.

Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το νέο σχέδιο νόμου που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, οδηγεί σε μεγάλη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που πληρώνουν οι αγρότες.
Οι πληροφορίες θέλουν την κατώτατη ασφαλιστική εισφορά να αυξάνεται στα 220 ευρώ τον μήνα από 114 ευρώ που είναι σήμερα, ωστόσο ακόμη και αν αυτές οι πληροφορίες δεν επιβεβαιωθούν, η πραγματικότητα είναι ότι ο αγροτικός κόσμος της χώρας δεν μπορεί να αντέξει καμία νέα επιβάρυνση.
Ύστερα από μία δεκαετία ύφεσης της ελληνικής οικονομίας, η οποία συνοδεύτηκε και από τρία Μνημόνια, οι αγρότες σε όλη την περιφέρεια αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Με τα εισοδήματά τους να έχουν ήδη περιοριστεί σε σημαντικό βαθμό, θεωρείται σίγουρο ότι η πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων αγροτών που θα κληθούν να πληρώσουν σημαντικά υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές, δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν την αγροτική τους δραστηριότητα και θα οδηγηθούν σε εγκατάλειψη της υπαίθρου.
Για τους λόγους αυτούς, σας καλούμε να εγκαταλείψετε κάθε σκέψη για περαιτέρω επιβάρυνση των χιλιάδων αγροτικών νοικοκυριών.

Με εκτίμηση,

Ο πρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ Αλέξανδρος Κοντός

Ο Α’ αντιπρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ Νικήτας Πρίντζος

Σχετικά Άρθρα