slider Επιστολές Τελευταία Νέα

Νίκος Φωτιάδης: ΤΕΣΣΕΡΑ (4) ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ

«Τ’ αγγειά γινήκαν θυμιατά

και τα σκατά λιβάνι

οι γύφτοι γίναν δήμαρχοι

κι οι κλέφτες καπετάνιοι»

Γ. Σουρής

Πέρασαν τέσσερα (4) χρονάκια με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο Ελληνικός Λαός εξακολουθεί να βαδίζει τον Γολγοθά του.

Οι οργισμένοι από την ανικανότητα των πρώην μεγάλων Κομμάτων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, που επί πολλά χρόνια κυβέρνησαν την χώρα και μας οδήγησαν στην καταστροφή, (κυβερνούσαν τα «τζάκια»), ψήφισαν ¨αριστερά¨ πιστεύοντας ότι αυτοί ως δήθεν έντιμοι, άφθαρτοι και ¨προστάτες¨ του Λαού θα αλλάξουν τα πράγματα (τώρα κυβερνούν τα «κούτσουρα»)!!Άμ δέ. Ούτε ανατροπές στην Ευρώπη έφεραν, ούτε Μνημόνια έσκισαν, ούτε πρόοδο είδε ο τόπος.

Την μεν περίοδο του Γιάννη Βαρουφάκηγίναμε νούμερα στην Ευρώπη και παραλίγο να μας πετάξουν σαν ψαροκασέλα στην θάλασσα, την δε περίοδο του σπουδασμένου στην Γηραιά Αλβιόνα Ευκλείδη Τσακαλώτου (έ ρε να ζούσε ο κομμουνιστοφάγος θείος του!!) υπογράψαμε εκατοντάδες σελίδες με ¨προαπαιτούμενα¨, λέγαμε ψέματα ότι κάναμε μεταρρυθμίσεις για να παίρνουμε την ¨δόση ¨μας και φτού κι’ από την αρχή.

Νέους φόρους φορτώθηκαν τα ¨συνήθη υποζύγια¨ (έτσι δυστυχώς μας αποκαλούν οι ανίκανοι Πολιτικοί), συνεχίζουμε να πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ, μειώθηκαν οι συντάξεις, εξανεμίσθηκαν τα επιδόματα-φοροαπαλλαγές- ΕΚΑΣ-επιδόματα ατόμων με αναπηρία και μείναμε με …. την βούρτσα στο χέρι.

Φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης αντί ανάπτυξης, κατασχέσεις και πλειστηριασμού ακινήτων αντί επενδύσεων, φυγή νέων στο εξωτερικό αντί δημιουργίας θέσεων εργασίας. Οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι εξελληνισθέντες  Πακιστανο-Ιρακινοί, οι Δροσερίτες, οι απανταχού της χώρας μηδέποτε εργασθέντες και προσφέροντες στον Εθνικό Κορβανά, οι οποίοι με την κάρτα σιτίσεως, τα επιδόματα πολυτέκνων και τα ¨δωράκια¨ των Χριστουγέννων από τα περισσεύματα (από τα δικά μας δηλαδή λεφτά λόγω υπερφορολόγησης) κάθε μέρα έχουν γιορτή!!  ¨Παραΐ  βάρσα, χερ γκιούν μπαϊράμ¨ λένε οι σύμμαχοί μας.

¨Αυτή είναι η Ελλάδα¨ όπως έλεγε ο ελεεινός Σημίτης, τον οποίο, αυτές τις μέρες θα τον θυμηθούμε λόγω Ιμίων.

Πολιτικοί που ήρθαν από το πουθενά κατέλαβαν τις καρέκλες, ανίκανοι να εκπροσωπήσουν εκείνους που έχουν άμεση ανάγκη, δίχως καμιά διάθεση συνεργασίας με τα άλλα Κόμματα για το καλό του τόπου.

Απορώ που στο διάολο βρέθηκαν αυτοί οι Φίληδες, οι Καρανικάδες, οι Φλαμπουράρηδες, οι Βούτσηδες, οι Κοντονήδες κι’ αυτά τα γραιΐδια που κοσμούν το Προεδρείο της Βουλής και Υπουργικό Συμβούλιο. Αποτελούν συλλεκτικά κομμάτια.

Διαβάζω ότι γρήγορα μετά το «διαζύγιο»με τον Καμμένο θα γίνει ανασχηματισμός (Ο ¨χαρισματικός¨ Ανδρέας Παπανδρέου το έλεγε αναδόμηση!!). Φέξε μου και γλύστρισα.

Στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα ο Τσίπρας τόνισε ότι ¨το σκοτάδι το αφήνουμε πίσω μας¨ και ο έτερος μνηστήρας της εξουσίας (οι εκλογές θα γίνουν το 2019 όσο και να χτυπάμε τον κώλο μας στα καρφιά) Μητσοτάκης, μας διαβεβαίωσε ότι ¨οι Έλληνες αξίζουμε καλλίτερα¨.

Τα ¨καινοτόμα προγράμματα¨, οι ¨στοχευμένες δράσεις¨, η ¨ανοδική τροχιά της οικονομίας¨ και η ¨καθαρή έξοδος¨ είναι εκφράσεις για ηλιθίους. ¨Έτσι θα παγαίνουμε¨ όπως έλεγε ο Στρατηγός Μακρυγιάννης ¨λευτερωθήκαμε από τους Τούρκους και σκλαβωθήκαμεν εις ανθρώπους κακορίζικους όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης¨.

Για τον Τσίπρα και την κυβέρνησή του λένε:

  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης : «Είστε η πιο επιβλαβής Κυβέρνηση της μεταπολίτευσης».
  • Η Φώφη Γεννηματά : «Ο Τσίπρας είναι η μεγαλύτερη απάτη στην Ιστορία του τόπου».
  • Ο Γ. Καμίνης, Δήμαρχος Αθήνας: « Αντί για ανάπτυξη μοιράζουν φιλοδωρήματα και ελεημοσύνη».
  • Ο Καθηγητής Μητρόπουλος : «Ο Λαός δεν πρόκειται ναανεχθεί αυτήν την κτηνώδη επιτήρηση των Ευρωπαίων».
  • Ο επί των Οικονομικών της Ν.Δ. Σταϊκούρας: « Η Κυβέρνηση κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και περισσότερους».
  • Ο λαλίστατος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Τζανακόπουλος: «Η σημερινή Κυβέρνηση δεν έχει να συγκριθεί με την κολοσσιαία αποτυχία της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου».
  • Το τι σέρνει η πρώην Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, στον Τσίπρα (μετά τις αναφορές του Πρωθυπουργού για τον Προϋπολογισμό) δεν λέγεται. Τι άρπαγες, τι κλέφτες, τι διεφθαρμένοι, τι οικονομικοί εγκληματίες ….. και προκαλεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Δεν σε φοβάμαι και περιμένω να στείλεις να με συλλάβουν».

 

Παρά ταύτα, ο Τσίπρας αλωνίζει τας Ευρώπας, τας Αμερικάς και τας Ασίας με το Πρωθυπουργικό αεροσκάφος και παρίσταται σε εκδηλώσεις βράβευσής του για ανύπαρκτες και αποτυχημένες πολιτικές-οικονομικές επιλογές.

 

Νικόλαος Φωτιάδης

.  Έλληνας αγρίως φορολογούμενος

 

* Παραδέχομαι αυτό το νέο παιδί, τον

Γαβριήλ Σακελλαρίδη, τον άμεσο

συνεργάτη του Τσίπρα, που μυρίζοντας

την βρώμα από την ¨λυματολάσπη¨ δεν

άντεξε και από το 2015 υπέβαλε την

παραίτησή του και ¨ετράπη εις άτακτον

φυγήν¨.

Σχετικά Άρθρα