Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Νίκος Ανταμπούφης: Στο καρναβάλι ΔΕΝ πάμε Ωραιόκαστρο!

Αναφέρθηκε σε τοπικά μέσα ότι τη συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής των ΘΛΕ την περασμένη εβδομάδα απασχόλησε ως θέμα η συμμετοχή καρναβαλιστών από την Ξάνθη στην εκδήλωση του Δήμου Ωραιοκάστρου. Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Ξάνθης «συνεργάζεται» με τον Δήμο Ωραιοκάστρου «….ώστε να αναδειχθεί η πολιτισμική παράδοση των δήμων. Η συνεργασία …. προσδίδει και στους δύο Δήμους έναν έντονο πολυπολιτισμικό χαρακτήρα» κλπ.

Όπως είναι γνωστό ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, πριν λίγους μήνες, πρωταγωνίστησε με αρνητικό τρόπο στο ζήτημα της εκπαίδευσης προσφυγόπουλων. Ο δήμαρχος ενός προσφυγικού δήμου όπως αυτός του Ωραιοκάστρου, τότε αλλά και παλιότερα, χρησιμοποίησε λόγο διχαστικό, ρατσιστικό και ενίσχυσε τις φωνές μίσους κατά των προσφύγων. Η στάση του καταδικάστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Για πρώτη φορά εκφράστηκε ενόχληση από συλλόγους σχετικά με τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις του συγκεκριμένου Δήμου. Οι αντιρρήσεις εκφράστηκαν για όσα έχουν προηγηθεί με τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου και το ρατσιστικό του παραλήρημα.

Η Δημοτική Κίνησή μας επικροτεί τη στάση των συλλόγων και συμφωνεί με τις αντιρρήσεις τους.

Καλούμε όλα τα μέλη των συλλόγων των ΘΛΕ να μη συμμετάσχουν με οποιονδήποτε τρόπο στις εκδηλώσεις του Δήμου Ωραιοκάστρου για όσο διάστημα βρίσκεται εκεί ο συγκεκριμένος δήμαρχος.

Καλούμε τα μέλη των συλλόγων των ΘΛΕ να στείλουν με τη στάση τους το μήνυμα που πολλές φορές έχει στείλει η Ξάνθη. Δεν χωρούν ο ρατσισμός και η ξενοφοβία στην κοινωνία μας.

Ξάνθη, 6/2/2017

Σχετικά Άρθρα