Face to Face Τελευταία Νέα

Νίκος Ανταμπούφης: Θλιβερή η στάση Δημάρχου Ξάνθης και Προέδρου Κέντρου Πολιτισμού – Πρακτικές φοροαποφυγής από το Δήμο Ξάνθης.

Με θλίψη και απογοήτευση παρακολουθήσαμε τις τελευταίες μέρες σε πανελλήνια παρουσίαση (τηλεόραση, εφημερίδες, διαδίκτυο)  την αμήχανη προσπάθεια των κ. Δημαρχόπουλου Χ. και Λύρατζη Π. να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Ως άλλοι παίδες οι οποίοι «συνελήφθησαν κλέπτοντες οπώρας» ψελλίζουν δικαιολογίες του τύπου: «… είχα άγνοια και εξεπλάγην» (ο κ. Δήμαρχος) ή «… και μένα μου φάνηκε περίεργο, αλλά το ψάξαμε και είναι νόμιμο» (ο κ. Πρόεδρος του Κ. Πολιτισμού). Πρόκειται για την αμοιβή του Β. Παπακωνσταντίνου.

Βέβαια, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας ενημέρωναν (οι μετέπειτα εκπλαγέντες) ότι όλα είναι νόμιμα, πρόκειται για συνήθη πρακτική και ότι ο δήμος της Ξάνθης το είχε ξανακάνει παλιότερα με πρόεδρο του Κ. Πολιτισμού τον (αντιπολιτευόμενο πλέον) κ. Φανουράκη. Εμείς δηλώνουμε ότι ο πανικός είναι κακός σύμβουλος και ότι τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η Δημοτική Αρχή είναι ορατά διά γυμνού οφθαλμού και παράγουν πλέον γεγονότα με πανελλήνια εμβέλεια. Είναι αλήθεια ότι όταν ο νυν δήμαρχος περιέγραφε το όραμα του για έναν πρωτοπόρο δήμο δεν είχαμε αντιληφθεί ότι εννοούσε κάτι τέτοιο.

Προσθέτουμε και τη δική μας φωνή στους ερωτώντες, συνυποβάλλοντας τα εξής ερωτήματα:

α) Γιατί ένα ένταλμα πληρωμής με ημερομηνία 28/9/2015 αναρτάται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ την 17/12/2015;

β) Τι ακριβώς σημαίνει η δήλωση του καλλιτέχνη ότι εισέπραξε 8000 € από τα 16500 € του εντάλματος για τον ίδιο και τους συνεργάτες του;

γ) Γιατί το Κ. Πολιτισμού δεν έχει υποβάλλει ακόμη στο Δημοτικό Συμβούλιο τον απολογισμό των Θ.Λ.Ε. και των Γιορτών Π. Ξάνθης 2015, παρά την επί εξάμηνο επαναλαμβανόμενη αίτησή μας;

Παράλληλα εγείρεται μείζον πολιτικό θέμα που δεν περιορίζεται μόνο στην ηθική ή νομική του διάσταση, όπως ο κ. Δήμαρχος και μέρος της αντιπολίτευσης δηλώνουν, αλλά αποκαλύπτει ευθέως τις καιροσκοπικές αντιλήψεις και πρακτικές στις οποίες καταφεύγει ο Δήμος Ξάνθης αδιαφορώντας για το μήνυμα που στέλνει, τις πρακτικές που εξασκεί και το γενικότερο συμφέρον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Τ.Α.) και της πατρίδας μας.

Αλήθεια, σε καιρούς που λείπουν πόροι από την Τ.Α. η οποία σωστά τους διεκδικεί από το κράτος, ποιο ακριβώς είναι το μήνυμα του Δήμου Ξάνθης; Μήπως το προτιμώ και εγώ, αντί να πληρώσω φόρο στην Ελλάδα, να γλυτώσω φόρο μέσω Βουλγαρίας; Τι ακριβώς μας προτρέπει να πράξουμε εμείς οι πολίτες; Από πού θα προκύψουν οι απαραίτητοι πόροι για να μπορέσει η Τ.Α. να επιτελέσει τον κοινωνικό και πολιτικό της ρόλο;

Εμείς λέμε ότι όταν όλοι οι δήμοι της πατρίδας μας απορρίψουν τέτοιες πρακτικές ΚΑΝΕΝΑΣ επιτήδειος, άρχων ή μη, δεν θα μπορεί να στερεί πόρους από το ελληνικό κράτος.

 

Δημοτική παράταξη Πολίτες για την Ξάνθη

Ξάνθη, 11/1/2016

Σχετικά Άρθρα